31 augusti 2013

Stövlar

Nya gummistövlar står på listan innan jag flyttar till Danmark. De jag har nu, som är lika gamla som jag är börjar dansa på sin sista vals. Gummistövlar som läcker in fyller inte direkt sin funktion. ;) Nu är jag på jakt efter ett par rejäla stövlar som tål regn och rusk för dagligt bruk. Inteför dyra, men ändå en stövel som håller. Jag har kikat på modellen nedan från Hööks som är ny för säsongen. Priset är överkomligt och jag tycker att de ser ut att vara kraftiga. Sedan är det ju perfekt att köpa strumpor att ha i nu när vi rör oss mot en kallare årstid. Har ni några andra förslag på stövlar?

30 augusti 2013

BettdiskussionPå SM var det, som på många andra stora tävlingar många skarpa bett. Jag och pappa pratade med veterinären som besiktigade hästarna om betten och hon förvånades över hur skarpa bett de yngre ryttarna red med. Om det  är rätt eller fel tar jag inte ställning till, men personligen föredrar jag att rida på tränsbett eller andra milda alternativ men det är ju upp till ryttaren att besluta om. Sedan vet jag många som rider på skarpare bett på tävling men som alltid rider på vanligt tränsbett hemma. Hursomhelst så hade vi en intressant diskussion, min pappa som är okunnig om hästar, veterinären och jag. Veterinären sa några kloka ord när pappa reflekterade över vad många skarpa bett som fanns på tävlingsbanan som jag tänkte dela med mig av: 

"Att sätta på hästarna skarpa bett är fel väg att gå." 
 
Varpå jag svarar "Exakt, det löser inte problemen utan döljer dem bara." 

Sedan pratade vidare om vikten att rida med kroppen och att kontrollen inte utgår från händerna utan just från sitsen. Det var väldigt givande att prata med en veterinär som är kunnig och insatt när det gäller bett. Att få höra hennes åsikter var spännande och roligt, speciellt när vi hade liknande tänk även fast hon hade så mycket mer erfarenhet av häst. Vad tycker ni, stämmer citaten ovan?