31 december 2013

Gott nytt år!

Nu stå hästarna inne i tryggheten och redo för en jobbigt natt med mycket smällar. Nyårsafton är ingen höjdare för oss med djur men jag försöker göra det bästa av saken för mina fyrbeningar. Pinnen fick en lång ridtur i högt tempo runt fälten i fantastiskt vinterväder. Det var strålande sol, klarblå himmel och ett helt perfekt sätt att avsluta året på hästryggen.

Förhoppningsvis fick han utlopp för sin energi under ridturen då vi galopperade mycket så han står snällt och stilla i boxen under natten. Boxen är fylld med extra mycket mjuk halm, hö uppblandat med halm att pilla i, extra mycket färskt vatten är upphällt och alla hästar fick komma in extra tidigt då det redan har börjat smälla. Pinnen verkar dock helt orörd över att det pangar utomhus och trots att det smällde nära oss när vi var red ute på fälten ensamma blev ha inte orolig. Jag tror faktiskt att han tar fyrverkerierna under natten med samma lugn som han tar det mesta i livet.  Sådana här dagar är det lite extra bra att ha en häst med stadigt psyke! 

Hoppas era hästar får en okej natt och att alla ni hästägare inte oroar er för mycket. Gott nytt år önskar Pinnen och jag er alla! 
matilda gunnar

Det är väldigt skönt att jag har mina väldigt långt ute på landet. Det är bara min morfar, mormor och farfar som ens bor i närheten så där hörs det inga smällar alls :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress