Hela Augusti månad cirkulerade runt träning inför Svenska Mästerskapen i Gaedingakeppni och i slutet av månaden åkte hela upp till Kalmar där tävlingen var med två hästar i lastbilen. Det var en höjdpunkt och ett mål som uppfylldes för mig som aldrig tävlat så högt tidigare och jag var så imponerad av den nya världen jag fick upptäcka. Att bara vara på tävlingsplatsen och andas fina tävlingshästar var motiverade. Jag blev väldigt inspirerad av att se Sveriges duktigaste ryttare och hästar. För första gången kände jag verkligen att "Det här vill jag göra i framtiden." men då på andra villkor och möjligheter än de jag hade där just då. 
 
Efter SM laddade jag om inför nästa stora händelse i mitt liv, flytten till Odense. Jag flyttade hemifrån, utomlands och bodde för första gången helt själv. Konstigt, ensamt och läskigt kändes det att bli lämnad på ett främmande ställe i ett annat land på obestämd tid. Men jag fick även här uppleva en helt ny värld, lära mig massor och leva med/på islandshästar. Det var roligt men tufft som hästjobb är.

Jag arbetade alldeles för långa dagar, var helt utmattad på kvällarna och vissa dagar kändes det som att jag inte orkade ta mig igenom en dag till. Jag fick andra synvinklar och fick uppleva ett helt annat liv. Jag skrattade massor med mina arbetskompisar, galopperade snabbare än vinden, red finare hästar än vad jag någonsin skådat och tränade massor med unghästar. Jag fick fantastiskt många timmar i sadeln och fick lära mig rida alla möjliga hästar. Jag hade fantastiska dagar i Danmark tillsammans med hästarna, jag fick massor med undervisning och hade hand om några av världens bästa hästar. Trots att det stundtals var hårt ångrar jag det inte och jag lärde mig så mycket inte bara om hästar, utan om livet. 

I slutet av min tid i Danmark träffade jag på en viss häst som var det vackraste jag skådat. Jag hade aldrig trott mig finna en sådan "perfect match" men där hade jag fel. Några veckor efter flytten hem till Sverige igen åkte vi åter till Odense där vi hämtade hem min dröm på fyra ben. Att ha köpt Þinur är det absolut bästa som har hänt i år och det känns som ett utmärkt sätt att avsluta 2013, med flaggan i topp. Gott nytt år önskar jag er alla!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress