Nu kan jag verkligen dra igång med ridningen av Gardenia igen då isen har smält och det är tryggt att rida snabbare än i skritt utan att halka omkring. KUL! I går red jag en stund i paddocken efter uteritten och jag vet inte riktigt vad jag tyckte. Vi är ju lite ur form, det kan man nog säga med tanke på att G har varit konvalescent. Men det är ju inte direkt konstigt med tanke på att vi inte har kunnat träna på ett par månader. Tur att det snart blir ändring på det! Kort och gott tyckte jag inte att Gardenia igår var tillräckligt kvick för skänkeln och tar ett ärligt stöd i början av passet. Hon kändes lite "trögstartad" och uttråkad. Min syster som såg henne från marken tyckte hon såg jättetrevlig ut och sa att hon arbetade igenom kroppen bra. Ibland känns det värre än vad det är! Men den där känslan som man vill ha när allt bara flyter på och allt är så enkelt, den var inte där. IMG_7261 copy Nya tag blir det i morgon, då tänkte jag rida igenom henne ordentligt. Jag skulle behöva lite inspiration när det gäller övningar i paddocken för att få lite variation. Överös mig med tips så lägger jag ut de bästa på bloggen med länk till er som berättat om övningen. På så sätt kan vi inspirera varandra, hur bra är inte det?

28 februari 2013

Sommareksem - tips!

Kalla mig Paulina "eksemfixaren" Althin. Skämt åsido så hade jag mycket arbete med Saga då hon var en eksemhäst. När jag träffade henne hade hon avkliad man och det hade varit ännu värre när hon kom till Skåne fick jag höra. Men, jag var otroligt konsekvent i min behandling av Sagas eksem och i slutet var (och är) hon så vacker med mycket man. IMG_1972Här kommer lite tips för er där ute som har eksemhästar eller hästar som kliar sig i manen på sommarhalvåret.  Tvätta hästen ofta, annars täpper smutsen till porerna och det triggar igång eksemet. Om hästarna är rena så lockar det inte heller till sig flugor och svidknott (som islandshästar reagerar på) på samma sätt. Det finns speciellt schampo mot eksem från märket "PROB" men det är väldigt dyrt. Schampo från K9 Horse rekommenderar jag, då det innehåller Aloe Vera och har en lugnande effekt på känslig hud. Utöver att tvätta hästen ofta finns andra åtgärder att ta till (som jag har använt mig av)
  • På med exemtäcke  tidigt på våren för att förebygga eksemet så att det inte bryter ut kraftigt. ·
  • PROB's andra produkter är även de bra. Det finns hästdeo, olja och krämer som fungerar mycket bra i man och päls. ·
  • Horsol heter en annan produkt som används i man och svans för att lindra klåda och återfukta. ·
  • Jag använder även Aloe Vera (Obs. karenstid!) ibland i manen för att återfukta samt om det uppkommer sår. ·
  • Tobbe Larssons ekologiska hästsalva använder jag även i manen för att återfukta. Imponerande dryg och håller i dagar. ·
  • Det kan vara en bra idé att testa örter som man ger hästen i fodret. DermiX är en blandning som rekommenderas hos Hippo K9 för eksemhästar.
...listan kan bli millång inser jag nu! Det finns massor av olika tips och trix men tipsen ovan har jag själv använt mig av eller blivit tipsad om. IMG_2059 Noggrannhet är A och O när det gäller hästar som kliar sig, behandla konstant och var uppmärksam. Jag tittade igenom Saga otroligt noggrannt varje dag och behandlar efter behov. Det fanns inte ett sår som jag inte visste om! Det tar lite extra tid att behandla en eksemhäst men det är värt det och med behandling kan man göra stor skillnad!

28 februari 2013

Grönt är skööönt!

Desktop104

Jag tycker att den gröna och blåa utrustningen från Eskadrons vårkollektion är kanonsnygg! Kombinationen faller mig verkligen i smaken. Vad tycker ni om färgerna, snyggt eller inte?