31 januari 2013

Black and white

Idag bjuder jag på två bilder i svartvitt från Gaddan box. Det var mockat när jag kom idag (väldigt lyxigt, taaaack!) så jag har bara glassat runt i stallet. Fyllt på lite vatten och höpåsar, pratat lite,  klappat Gardenia och bara tagit det lugnt. Härlig med sådana dagar ibland och väldigt bekvämt. Min lillasyster fotograferade bilderna nedan och jag tyckte hon lyckades kanonbra, speciellt med tanke på det mörka stallet. IMG_4203 copyIMG_4197 copy Kändes väldigt ovant att lägga upp en bild på bara mig. Jag brukar ju alltid ha en häst eller hund vid min sida när kort knäpps. Men man ser Gaddans rygg, så helt "ensam" är jag ju inte. ;) Vad tycker ni om bilderna? 

31 januari 2013

Hennes utsikt

IMG_4134 copy IMG_4128 copyJag har varit med vid varje ut/insläpp sedan vi flyttade till Gardenias nya stall. Det har varit lite som en inskolning, jag kan lära de andra i stallet om hur Gardenia är att hantera och de får testa det medan jag finns med som säkerhet.  Nu är ju Gaddanpaddan supersnäll, men hon är trots allt stooor. Varje dag jag har släppt ut Gardenia i hagen är jag sjukt imponerad av hennes utsikt. Hon har hela havet framför sig och Danmark att titta på dagarna i enda. Det är så fint och jag skulle hellre stå med henne i hagen än att gå till skolan, haha! :)

31 januari 2013

Vilket strö ska man ha?

db3505f468b711e28e5d22000a1f979a_7Fråga: Hej! Jätte fin blogg! :) Hade inte du kunnat skriva ett inlägg om vad du tycker är bra att ha som strö i boxarna och om du tycker att man ska ha bädd eller inte osv? Tycker att du brukar ha jätte bra åsikter om saker och ting! :) Svar: Självklart kan jag göra det! :) Jag tror att vad man vill ha sin häst på är ytterst personligt och i många fall som inackorderad kan man inte välja själv, då strö ingår i priset. Min personliga favorit är halm (trots att jag är allergisk) av den anledningen att hästen alltid ha någonting att pilla med och äta under all timmar den står inne. Nu har jag spån till Gardenia vilket jag inte har testat innan. Det har hittills fungerat utmärkt då boxen är så stor att hon inte kan dra runt allt som hon har gjort tidigare. Stallet är uppvärmt vilket gör att det inte är kyligt i stallet, därför har hon ingen bädd. Det enda negativa är egentligen att hennes strö inte är ätbart. Men vi har lyxen att ha halm av hög kvalitet som jag lägger in varje dag i ett hörn åt henne som extra mat för att hålla magen igång. På så sätt har hon något att äta hela tiden! Bädd eller inte bädd tycker jag beror på vilken årstid det är, hur stallet är och vilket strö man har. Vid kallare årstider om man har halm och kallstall tycker jag att bädd är perfekt. Det blir mjukare och varmare för hästen att ligga ner. Sedan blir det enklare att mocka! Under sommarhalvåret har jag aldrig någon bädd då amoniak frigörs när det är varmt. Vad har ni för strö till era hästar?