30 juni 2013

På tur

Vardag med häst

Igår var Gul och jag ute på en sväng i skogen med hela min familj. Mamma red Tyr, min systers och hennes foderhäst och pappa gick med oss en bit tillsammans med Bettan. Kolla vad ståtlig Alfur var innan turen på bilden nedan. Han är verkligen en stor islandshäst, på alla håll och kanter. Höjdskillnaden mellan honom och de normalstora pållarna nedan är stor.

30 juni 2013

Mamma och son

Jag ser mycket av Saga i Alfur. De är båda genomsnäll och otroligt kärleksfulla men har integritet. Om man är snäll är de snälla, om man är man får man smaka på sin egna medicin. Skillnaden mellan Saga och Alfur är att Saga har upplevt hemska saker i sitt liv. Hon har inte alltid blivit bra behandlad och har tappt mycket av tilliten för människan. Alfur däremot är helt "oförstörd", nyfiken och positiv till människan. Han har inget bagage med upplevelser som ställer till det för oss, vilket är skönt. 

Sedan är temperamentet en lite skillnand, men även det tror jag har att göra med det Saga upplevt som yngre. Saga är lite mer hetsig, studdsig och stressad i ridningen. Alfur däremot är alllmänt chill, lugn och tar det mesta med en klackspark. Utseendemässigt är de väldigt lika. Alfur är modellen större, men han har mors vackra ansikte och trav. 

Saga i sitt livs form. 

Alfur påväg dit med samma fina trav som mamma.

29 juni 2013

Busig pålle

Igår när jag kom till stallet såg jag att gårdens 3 åring, Geisla var på fel ställe. Hon hade nämligen på något sätt kravlat sig igenom staketet eller hoppat över då gräset var grönare på andra sidan. Det var inte någon fara då det var en hage inuti en annan hage och hon verkade oerhört nöjd i sin egna svit, så jag lät henne vara där medan jag red. Gräset var bokstavligen grönare på andra sidan så hon mumsade glatt i sig av det goda. När jag kom tillbaka till hagen efter jag ridit Aldis hittade jag lilla Geisla utslagen sin helt egna, nyhittade hage. På kvällen när vi nattade hästarna, fyllde på vatten och mockade hade hon hoppat tillbaks till flocken igen. 

Hur söt är hon inte?