31 maj 2013

Sista dagen

I morse var veterinären hos oss och besiktgade henne. Hon gick igenom besiktningen och hade inga fel som var av betydelse - skönt! Jag har länge gått och gruvat mig inför besiktningen och framförallt böjprovet. Dels för att jag har hört veterinärer som inte alls tycker metoden är pålitlig och dels för att Gaddan vipps som det är skulle kunna busa lite för mycket i hagen dagen innan och vricka sig. Men vi hade turen på vår sida och hon är frisk som en nötkärna.

Efter besiktningen följde jag med Gaddan ner i hagen och satt mig i gräset bland alla blommor. Vädret var kanonfint och det kändes mysigt att bara få titta på henne en stund (en timme, hehe) det är ju trots allt sista dagen jag kan det. Gardenia förstod inte vitsen att jag satt en bit bort och kom med sin stora mule för att se vad jag höll på med. Efter en stund övergav hon mig för maten och jag kunde fotografera henne på lite avstånd. Jag fick en helt drös fina bilder som jag kommer att spara som minnen.  

Här får ni ett litet smakprov, fler bilder kommer... 

Visst är det vackert med skogen, det gröna gräset, det blåa havet och Danmark i bakgrunden? 
 

...om du var ute och red och mötte en varg i skogen? 
Jag skulle imponerat titta en stund på den för att sedan vända och rida åt andra hållet. Jag har mött både rävar och älgar i skogen, det är helt otroligt hur nära man kommer djuren på hästryggen. 

...om du plötsligt blev allergisk mot pälsdjur? 

Blivit jätteledsen! 

 

...om du blev ensam människa kvar på jorden?
Jag skulle hittat en fin gård och bosatt mig där med några vackra hästar och ett par labradorer.

...om du aldrig börjat rida eller hålla på med hästar över huvudtaget? 
Oj, jag har faktiskt ingen aning! Jag tror att jag hade pysslat mer med min hund. 

 

...om du skulle hämta Gardenia i hagen en dag och det stod en random ko mitt i hagen?
Jag skulle bli förvånad, skrattat och låtit den stå kvar till ägaren hade kommit för att hämta den. Kanske hade Gardenia kommit bra överrens med kossan och fått en ny vän under tiden? ;)  

 

...om du blev erbjuden både saga och gaddan som egen häst?
Funderat på det men två hästar är i nuläget lite för mycket att ha för mig enligt mig. Jag har hellre en häst som jag kan koncentrera mig på och ge all min uppmärksamhet till. För mig är det roligare än att stressa för att hinna rida två hästar om dagen. 


...om du inte skulle kunna fortsätta hålla på med hästar?
Blivit väldigt, väldigt ledsen och sedan gjort någonting åt saken. 

 

...du skulle behöva välja en annan sport än ridning?
Svår fråga! Jag tror att det skulle valt tennis eller badminton! 

 

...om du inte skulle kunna jobba med hästar i framtiden?
Jag vet faktiskt inte vad jag vill arbeta med i framtiden. Det är någonting som jag funderar på varje dag och än har jag inte kommit fram till ett svar!

 

....om du aldrig får se gardenia igen? 
Jag försöker ställa in mig på att jag inte kommer få se henne igen så jag inte ska bli besviken om jag inte göra det. I sommar ska hon bo hos sin ägare men sedna ska hon troligen säljas, så jag kanske aldrig ser henne igen. Det känns självklart tråkigt. 

.....om du aldrig skaffat hästarna? 
Skaffat andra hästar! ;) 

....om du får betäcka gardenia, vilken hingst? 
Jag har faktiskt aldrig ens tänkt tanken. Men hingstar som jag gillar är Figaro R för hans trevliga temperament och sedan är jag svag för hästar med Weltmeyer-blod i sig. Eller kanske Don Schufro hade varit en bra pojkvän åt Gadds? 

...om du blev allergisk mot dina hästar?
Skaffat en allergivänlig häst! 

 

...om du ramlade av och skadade dig väldigt illa långt bort hemifrån och glömt telefonen? 
Usch! Att ramla av och skada sig är något jag är väldigt rädd för, det är anledningen till att jag inte tar några onödiga risker och sitter av om jag känner mig osäker. Men jag skulle nog legat kvar och ropat på hjälp tills någon hittade mig! 

...om du fick 1 000 000 kr? 
Just nu hade jag nog köpt en häst, kvalitetsutrustning till den och sedan sparat resten av pengarna inför framtiden. 

...om du skulle hitta ett övergivet barn utanför din dörr? ;)
Tagit in det och ringt polisen. Sedan hade jag lekt med barnet tills polisen kom! 

31 maj 2013

Från Bettan:

Voffvoff på alla bloggläsare ute i landet! 

Jag och matte kom precis hem från jättevattenpölen, eller havet som Paulina kallar det. Det är så varmt ute och solen lyser, vilket gör det varmt för mig som har svarta kläder. Därför sprang jag ner i fullfart (med ett undantag för en lite matpaus då jag hittade något smaskigt, oidentifierat tången) för att kasta mig ut i det svala blåa vattnet på promenaden. Helst hade jag haft med mig Paulina så vi kunde leka tillsammans, det är skojsigare. Men när jag tittade frågande på henne om hon inte kunde bada också sa hon att det var för kallt. Tvåbeningar är verkligen både klena och fega som inte vill bada trots att det är sommar. Jag, som den tuffing jag är badar gärna (trots att jag inte får) även på vintern. Fast det är nästan tur att de inte plaskar i vattnet, för då blir det mer sjögräs att äta för mig! 
 
Tack och hej, ät leverpastej! 

/Bettan