30 november 2013

Töltmoppe

I morse hade jag bråttom i stallet då vi skulle bort på förmiddagen. Men självklart prioriterade jag att rida min lilla häst. Han var så pigg när vi skrittade från stallplanen så vi red längs en lång grusväg för att kunna rida lite fortare. Pinnen pinnade på så aldrig förr och för första gången släppte jag honom helt i tölten. Han har visat sig vara en riktig turbohäst och fick upp riktigt hög fart i tölten. Jag har nog aldrig ridit så fort någonsin i den gångarten och det var så himla roligt. Mitt leende gick från öra till öra när vi dundrade fram. Vilken häst jag har! 😁

29 november 2013

Gosehästarna

Nu känner jag mig frisk och kunde äntligen åka till min älskade häst för frösta gången på två dagar. Det var så mysigt att få träffa honom igen och krama om honom. Det ösregnade när jag och Bettan körde till stallet, som det gjort hela dagen. Jag gick som vanligt in i stallet och mockade vilket är någonting jag alltid gör först för att hästarna ska få gå ute så länge som möjligt. Efter jag mockat gick jag och Bettan ut för att hälsa på hästarna innan jag skulle göra klart höet och maten inför natten. Då möttes jag av två överlyckliga hästar i mörkret som kom springande i full fart när de fick syn på mig. De sa bestämt att "Nu ska vi in från regnet och äta hö" och deras önskan är min lag så de fick följa med mig in för kvällen. ;) 

Pinnen var smutsigare än någonsin. Jag behövde bara slänga en blick på den blöta pållen för att inse det lönlösa i att borsta honom idag. Så jag pussade och klappade honom där han var torr innan han fick gå in i boxen. Den hästen försöker nog att slinga håret i brunt, gul och mörk lera med tanke på hans nya färg. Att rulla sig och gotta in sig i den lilla mängd lera som finns i hagen är ytterst effektivt för att göra en vit häst väldigt "ovit". Sedan älskar han verkligen att göra det. Jag har inte sett en häst tidigare som njuter så mycket av att ligga på marken och gnuggga in sig i all möjlig odentifierbar gegga. Mycket mysigt! 

Nedan får ni lite bilder på Pinnen, hans bästis Belinda, Bettan och en svart katt. I stallet är alla djur kompisar! ;)

Hur söta är de inte?