30 december 2014

Tillbakablick 2014 - Augusti



Under Augusti sålde jag min gamla sadel som varken passade mig eller Pinnen särskilt bra. Jag var sadellös nästan hela månaden och fick träningen av Pinnen fick ske barbacka. Snacka om att jag fick öva upp min balans när vi for fram i alla gångarter ute i skogen utan sadel! Efter mycket om och men hittade jag en sadel från Eques som jag fick utprovad till oss båda och på köpet fick jag även en ny tränare i sadelförsäljaren. 



Pinnen njöt under Augusti av härliga sommardagar i sin stora hage tillsammans med sin bästa vän, en gammal ponnyfarbror. När värmen var som värst mitt på dagen låg Pinnen utslagen i sin lösdrift och under nätterna betade han av det goda gräset. 



Vi deltog även i vår första Smali-tävling någonsin utan någon förkunskap eller tränings alls. Smáli är en isländsk gren och går ut på att man ska rida en hinderbana på tid. Pinnen visade sig vara en riktigt bra Smáli-häst och klarade de olika momenten galant. Att galoppera över presseningar, hoppa hinder och rida slalom tyckte Pinnen var hur kul som helst. 
Anonym

Hej! Kan inte du skriva ett inlägg om hur det är att jobba på en hästgård? Om det var ett svårt val att lämna allt hemma och flytta?

Daniela

Så fina ni är! Pinnen är verkligen en bildskön häst :)

Micka

Hej! Hur gammal var Pinnen när du köpte honom? Ska köpa min första islandshäst och vill ha en trygg och trevlig häst som Pinnen! Har provridit en unghäst på 6 år, snart 7 som verkar lugn och orädd trots åldern. För visst kan man hitta en sådan häst än om det är en unghäst?! Hälsning Micka

Svar: Pinnen var 7 år gammal när jag köpte honom. 😊 Man kan absolut hitta en yngre häst som är både lugn och cool i de flesta situationer men det är nog större chans att hitta en sådan häst om man går upp i ålder.
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress