28 februari 2014

Två drömsaker

Detta ska Þinur bära i framtiden när han matte har råda att införskaffa det. Så snyggt!

28 februari 2014

HästbyteIgår bytte jag och Julia hästar en liten stund. Jag skulle känna lite på hennes häst i skritten och Julia fick rida Þinur en sväng samtidigt. Herregud vilken skillnad det är på de två grabbarna. De är som natt ochdag. Pinnen är stor, rör sig med stora, långsamma rörelser och man har alltid massor av häst framför sig i form av en stor, bred hals. Riddari däremot är liten, rödhårig och snabb. Han är mer trippig, vänder på en femöring om man ber honom och halsen är typ hälften så lång som Pinnen. 

Jag och Julia har turen att kunna byta häst ibland då vi ha våra hästar på lösdrift tillsammans. Det är både nyttigt, lärorikt och kul. Jag kan ibland sakna möjligheterna jag hade när jag arbetade med hästar, att rida 5-7 olika hästar om dagen. Det var stor variation bland hästarna och jag lärde mig någonting på varje häst jag red. Nu rider jag ju bara min favorit Pinnen men jag tror det är bra för mig att sitta på lite andra hästar. Efter jag ridit Riddari insåg jag dock hur mycket jag uppskattar att rida Pinnen. Han är så mycket min typ av häst som det går och Julia var lika glad att få hoppa upp på Riddari igen. Hon tyckte att Pinnen var seg och att Riddari är bäst i hela världen, haha. Hur härligt är det inte egentligen att vi har varsin häst som vi föredrar framför alla andra? Vi gillar verkligen helt olika typer av hästar. 

28 februari 2014

Den där drömhästen

Jag antar att många letar efter den där perfekta hästen och jag kan skatta mig lycklig som fann min drömhäst. För mig tog det många år innan jag hittade rätt och jag är glad att mina föräldrar hindrade mig från att ta första bästa häst. När den rätta hästen skrittade in i mitt liv så insåg jag hur fel alla andra hästar jag haft varit för mig. Det var inte någon tvekan om att Þinur var rätt för mig men det tog ett par år innan våra vägar korsades. 
 
Mitt råd till er som är på jakt efter en drömhäst är att inte nöja er med första bästa häst utan köp hästen där magkänslan känns bra. Köp inte en häst för att alla tycker att den är bra utan köp en häst som du kommer älska att umgås med i många år. Köp den hästen där du inte behöver fundera sekund på om den är rätt för dig eller inte. Låt de där hästarna som är "helt okej" gå vidare och nya dörrar öppnas. En dag kommer den där hästen med stort H komma in i ditt liv och då kommer du förstå att det är rätt.

Själv hade jag en del krav på häst när jag sökte och det hade lite att göra med potential och gångarter. Det handlade om personlighet, att vi skulle klicka och att jag skulle hitta där känslan jag sökte. Kanske låter det lite flummigt men jag var fast besluten i att hitta den där känsla av att alla pusselbitar föll på plats och att det var en självklarhet redan vid uppsittningen att den där hästen var MIN drömhäst.  Jag tror att en hel del tvekade på att jag skulle hitta den där hästen och tyckte jag skulle ta någon av de tävlingshästarna jag blev erbjuden men jag var envis och tur var väl det för sedan mötte jag en viss herre som tog mig med storm...