28 februari 2014

Den där drömhästen

Jag antar att många letar efter den där perfekta hästen och jag kan skatta mig lycklig som fann min drömhäst. För mig tog det många år innan jag hittade rätt och jag är glad att mina föräldrar hindrade mig från att ta första bästa häst. När den rätta hästen skrittade in i mitt liv så insåg jag hur fel alla andra hästar jag haft varit för mig. Det var inte någon tvekan om att Þinur var rätt för mig men det tog ett par år innan våra vägar korsades. 
 
Mitt råd till er som är på jakt efter en drömhäst är att inte nöja er med första bästa häst utan köp hästen där magkänslan känns bra. Köp inte en häst för att alla tycker att den är bra utan köp en häst som du kommer älska att umgås med i många år. Köp den hästen där du inte behöver fundera sekund på om den är rätt för dig eller inte. Låt de där hästarna som är "helt okej" gå vidare och nya dörrar öppnas. En dag kommer den där hästen med stort H komma in i ditt liv och då kommer du förstå att det är rätt.

Själv hade jag en del krav på häst när jag sökte och det hade lite att göra med potential och gångarter. Det handlade om personlighet, att vi skulle klicka och att jag skulle hitta där känslan jag sökte. Kanske låter det lite flummigt men jag var fast besluten i att hitta den där känsla av att alla pusselbitar föll på plats och att det var en självklarhet redan vid uppsittningen att den där hästen var MIN drömhäst.  Jag tror att en hel del tvekade på att jag skulle hitta den där hästen och tyckte jag skulle ta någon av de tävlingshästarna jag blev erbjuden men jag var envis och tur var väl det för sedan mötte jag en viss herre som tog mig med storm...


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress