31 januari 2014

Visste ni att...

... Pinnen älskar att lägga sitt huvud i min famn eller luta mulen mot min mage? Han gör det flera gånger per dag och då vill han att jag ska klappa honom i anstiket. 

... Pinnen ser ut att ha världens största rumpa nu när han har så mycket päls. Han är minst sagt bootylicious! ;) 
 
... jag alltid tvättar håret efter jag har varit i stallet? Jag skulle inte klara av att gå omkring med hår som luktar häst utanför stallet. Usch och fy! 

... jag vet väldigt lite om Pinnens liv innan han kom till mig och jag hade önskat att jag visste lite mer om honom. Men å andra sidan spelar det inte så stor roll då Pinnen är Pinnen. Han lever ju inte i det förflutna. 

31 januari 2014

Polarpads

Har jag berättat att jag efter lite velande bestämde mig för att köpa polarpads? 
 
Polarpads är en slags snösula som man själv monterar på/av efter behov. De skruvas enkelt fast med hjälp av två broddar i tån. Jag valde att införskaffa polar pads istället för vanliga snösulor då vädret här i Skåne är varierande under vintern. Det är ganska få snödagar och vädret kan växla kraftigt. Ena dagen är det snö, andra dagen kan det vara lera vilket inte är ulitmat om man har snösulor. Dessutom hade ming gamla häst oturen att dra på sig en hovböld förra året när hon hade snösulor vilket är någonting jag inte vill ha i år igen så jag är lite "nojjig" över snösulorna. 

Nu har jag använt mina polarpads i drygt en vecka och är nöjd med resultatet. Pinnen får inga snöstyltor i hage eller när vi rider och har just nu på sig sina polarpads dygnet runt. Var tredje-fjärde dag skruvar jag av dem, tvättar rent Pinnen hovar och sätter sedan tillbaks dem. Det tar några få minuter, är busenkelt och det känns bra att kunna göra regelbundet. 

Det negativa med polarpadsen var att det var fruktansvärt jobbigt att klippa till dem. Jag var helt ovetande om det när jag skulle sätta igång och på förpackningen stod det att man skulle använda en sax. Enkelt trodde jag men där hade jag fel. Sulorna är tjocka och jättesvåra att klippa. Ingen av saxarna jag använde kunde klippa igenom materialet och det slutade med att jag fick använda en sekatör... Inte ens det fungerade bra utan det tog lång tid, gav mig sår på händerna och blåmärken då materialet var svårt att arbeta med. Tur att man bara behöver göra det en gång och att de är av tåligt material tvekar jag inte på efter den kampen!

30 januari 2014

Pulsa i snö

Idag var det vackert som i en film när jag var ute och red på Pinnen. Som ni vet älskar jag att rida ut och det är verkligen något alldeles extra att utforska skogen från hästryggen. Snöflingorna föll sakta från himlen, marken var helt täckt av kritvit snö och var helt orörd. Pinnen pulsade glatt genom den djupa snön och tog sig med säkra steg fram i terrängen. 

Den djupa snön var verkligen bra träning för Pinnen och man kände hur hela hans kropp arbetade fick arbeta för att ta sig fram. Det blev mestadels skritt men på en raksträcka galopperade vi snön yrde runt oss. Om det är någon som tycker om fartvinden i manen är det Pinnen. Ju fortare, desto bättre. Dagens ritt var inte så lång (4,3 km enligt en superbra app jag hittat) men verkligen supermysig. Det är sådana här härliga vinterdagar som gör kylan överkomlig. 
 
Dagens faktum: Min häst ser inte vit ut när man rider i snön...