31 januari 2014

Polarpads

Har jag berättat att jag efter lite velande bestämde mig för att köpa polarpads? 
 
Polarpads är en slags snösula som man själv monterar på/av efter behov. De skruvas enkelt fast med hjälp av två broddar i tån. Jag valde att införskaffa polar pads istället för vanliga snösulor då vädret här i Skåne är varierande under vintern. Det är ganska få snödagar och vädret kan växla kraftigt. Ena dagen är det snö, andra dagen kan det vara lera vilket inte är ulitmat om man har snösulor. Dessutom hade ming gamla häst oturen att dra på sig en hovböld förra året när hon hade snösulor vilket är någonting jag inte vill ha i år igen så jag är lite "nojjig" över snösulorna. 

Nu har jag använt mina polarpads i drygt en vecka och är nöjd med resultatet. Pinnen får inga snöstyltor i hage eller när vi rider och har just nu på sig sina polarpads dygnet runt. Var tredje-fjärde dag skruvar jag av dem, tvättar rent Pinnen hovar och sätter sedan tillbaks dem. Det tar några få minuter, är busenkelt och det känns bra att kunna göra regelbundet. 

Det negativa med polarpadsen var att det var fruktansvärt jobbigt att klippa till dem. Jag var helt ovetande om det när jag skulle sätta igång och på förpackningen stod det att man skulle använda en sax. Enkelt trodde jag men där hade jag fel. Sulorna är tjocka och jättesvåra att klippa. Ingen av saxarna jag använde kunde klippa igenom materialet och det slutade med att jag fick använda en sekatör... Inte ens det fungerade bra utan det tog lång tid, gav mig sår på händerna och blåmärken då materialet var svårt att arbeta med. Tur att man bara behöver göra det en gång och att de är av tåligt material tvekar jag inte på efter den kampen!
Ä

Vart får man tag på dem? :)

Yrsa | Wild hoofbeats

Smidigt! Vet att min kompis har sådana på sin häst, och öser lovord över dem :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress