31 juli 2014

Wild and freeKnäppte den här bilden idag när Pinnen fick busa av sig i paddocken. Han får mig att tappa andan, vackra häst.

31 juli 2014

Hrimnirs bett


Jag är sugen på att köpa ett Hrimnir-bett åt Pinnen. Tycker de ser ut att ligga bra i hästarnas munnar, gillar att de är tunna men har lite större bettringar. Har faktiskt funderat flera månader på att köpa ett så nu känns det som att det är dags att testa ett Hrimnir-bett som alla talar så gott om. Om någon av er läsare har testat bettet så vill jag gärna höra vad ni tycker om det! 

Såhär beskrivs bettet av tillverkaren: 

"HRÍMNIR BETTEN" är baserade på år av produktutveckling i samarbete med framstående Islandshästtränare och veterinärer. Betten är anatomiskt utformade och röntgen-testade på just islandshästar. Tillverkas i metaller av högsta kvalitet och funktion. Betten är specialanpassade i tjocklek och kommer i vanligaste längderna för att fungera på alla islandshästar. Betten har därmed troligtvis marknadens bästa utformning och funktion till islandshästmunnar. Dessa unika islandshästbett rekommenderas av veterinärer, framstående tränare och instruktörer och har snabbt blivit mycket populära och dessutom snygg stilren design!

31 juli 2014

Den bästa vägen

Igår hittade jag den perfekta ridvägen. Det är inte ofta jag hittar nya vägar för jag har utforskat det största delarna av naturen i närheten. Men igår när jag red över en stubbåker fann jag en gammal jordväg som visade sig vara en perfekt väg att träna tölt på. Det var först en kort raksträcka, sedan vänstersväng, ännu en raksträcka, högersväng, raksträcka och sedan en till vänstersväng. Hur bra som helst att rida på! 
 
Vägen påminde lite om en ovalbana men krävde att jag hade koll på både vänster och höger sida på Pinnen hela tiden då det var ganska snäva svängar åt båda hållen på rad. Supernyttigt för mig då jag verkligen fick rida hela tiden och en bra väg för Pinnen att träna tölten på, framförallt när han är så pigg som han var igår. Då hjälper svängarna mig att hålla reda på hans ben som går som trumpinnar. Ja, vägen var verkligen guld värd. En perfekt liten hemlig sträcka att rida på en bit ifrån samhället, människor och andra djur. Den ska jag nyttja fler gånger!