Här kommer lite blanda bilder från gårdagen. Lägg märket till att Pinnen nästan är helt vit - det händer inte så ofta! 
Pinnen sover inför andra starten. Det gäller att samla på krafterna! ;)

Bästa Pinnen efter ritten. Dagen till ära klädd i träns med pärlor från PS.
Skritt 
Tölt 
Galoppfattning. Som ni ser red nästan alla med viktboots förutom vi. Jag kände att Pinnen inte riktigt hade orkat gå med vikter på benen (för att få bättre lyft) så vi hoppade över det. 
Skritt och nedan lite tölt.
Vilken bild är är er favorit? 
Det blev en lång dag för igår på Islandshästens Dag men väldigt rolig och lyckad. Vi körde in på tävlingsplatsen vid halv tio och uttagningen gick vid elvatiden. Pinnen var helt cool på parkeringen när vi lastat ut och stod avslappnat, vilande med halvslutna ögon när jag skulle göra iordning honom. Han har inga tävlingsnerver alls och det underlättar något enormt för mig som ryttare. Uppvärmningen gick bra. Han fick springa av sig lite ute i skogen och sedan skrittade vi mest i paddocken utanför ridhuset där tävlingen gick.

När vi blev inkallade in på tävlingsbanan skrittade Pinnen lugnt in i ridhuset. Publik på tre sidor, applåder och hög musik reagerade han inte på utan han var lika lugn som när vi rider hemma. Så himla skönt. På banan visade vi upp mycket tölt och galopp vilket kändes bra. Visst blev han lite het när andra hästar red om honom och mina förhållningar tog han inte hela tiden. Men han gjorde en riktigt fin insats som tog oss till finalen vilket var mitt stora mål med dagen. Jag var superglad!

Finalen gick först fyra timmar senare så det blev en hel del väntan. Jag ville inte stänga in Pinnen i en varm transport så han hängde med mig runt på tävlingsbanan i det fina vädret. Han stod först i matkön och väntade (haha) när vi skulle ha mat. Som vanligt stod han helt stilla trost alla människor som gick förbi och Pinnen fick många blickar när han stod där. Efter det  gav jag honom lite hö utanför transporten, han fick vatten, vi gick lite promenader och sedan lät honom sedan beta vilket gav en mycket nöjd häst.

Efter många timmars väntan skrittade jag fram inför finalen och värmde upp en kort stund för att spara på Pinnens krafter. Att vara på tävling tar såklart på krafterna för en orutinerad häst och så många timmars intryck är jobbigt. Vi gick in på banan och första varven gick Pinnen riktigt fint men när vi bytte varv tog energin slut. Han kämpade på men orkade inte bära upp sig i svängarna, blev lång och trött. Men han gjorde sitt bästa vilket var mer än gott nog och nu är jag så motiverade till att träna hårdare med honom. IHD var en riktigt bra upplevelse och nu ser jag framemot fler tävlingar och träningar med min fina vita! 


Duktiga grabben efter uttagningen. Foto: Julia Althin

30 mars 2014

Final

Pinnen gick vidare till finalen på eftermiddagen. Duktig häst! Nu laddar han upp krafterna med lite gräs i solen. :)