Det blev en lång dag för igår på Islandshästens Dag men väldigt rolig och lyckad. Vi körde in på tävlingsplatsen vid halv tio och uttagningen gick vid elvatiden. Pinnen var helt cool på parkeringen när vi lastat ut och stod avslappnat, vilande med halvslutna ögon när jag skulle göra iordning honom. Han har inga tävlingsnerver alls och det underlättar något enormt för mig som ryttare. Uppvärmningen gick bra. Han fick springa av sig lite ute i skogen och sedan skrittade vi mest i paddocken utanför ridhuset där tävlingen gick.

När vi blev inkallade in på tävlingsbanan skrittade Pinnen lugnt in i ridhuset. Publik på tre sidor, applåder och hög musik reagerade han inte på utan han var lika lugn som när vi rider hemma. Så himla skönt. På banan visade vi upp mycket tölt och galopp vilket kändes bra. Visst blev han lite het när andra hästar red om honom och mina förhållningar tog han inte hela tiden. Men han gjorde en riktigt fin insats som tog oss till finalen vilket var mitt stora mål med dagen. Jag var superglad!

Finalen gick först fyra timmar senare så det blev en hel del väntan. Jag ville inte stänga in Pinnen i en varm transport så han hängde med mig runt på tävlingsbanan i det fina vädret. Han stod först i matkön och väntade (haha) när vi skulle ha mat. Som vanligt stod han helt stilla trost alla människor som gick förbi och Pinnen fick många blickar när han stod där. Efter det  gav jag honom lite hö utanför transporten, han fick vatten, vi gick lite promenader och sedan lät honom sedan beta vilket gav en mycket nöjd häst.

Efter många timmars väntan skrittade jag fram inför finalen och värmde upp en kort stund för att spara på Pinnens krafter. Att vara på tävling tar såklart på krafterna för en orutinerad häst och så många timmars intryck är jobbigt. Vi gick in på banan och första varven gick Pinnen riktigt fint men när vi bytte varv tog energin slut. Han kämpade på men orkade inte bära upp sig i svängarna, blev lång och trött. Men han gjorde sitt bästa vilket var mer än gott nog och nu är jag så motiverade till att träna hårdare med honom. IHD var en riktigt bra upplevelse och nu ser jag framemot fler tävlingar och träningar med min fina vita! 


Duktiga grabben efter uttagningen. Foto: Julia Althin

Elin

Mer bilder på er in action önskas, vill se hans gångarter :)

Elin

Mer bilder på er in action önskas, vill se hans gångarter :)

Svar: Kommer ikväll!
PAULINAS.SE

Jennie

Vad duktiga ni är! :)

Manda

Vad fick ni för poäng? :)

Svar: Tyvärr får man inga poäng så jag vet inte!
PAULINAS.SE

Malin

Gratulera måste jag bara få säga! Vad roligt att allt går så bra...

Hanna

Hvilke rolig blogg du har, superkul at läsa! Och hvilken superhäst du har. Så går det mär man behandlar hästen som en kompis, inte som en maskin med gångarter. Hvilke det värkar som du gör! Sluta aldri blogga!

Malou Kastman

Jag tyckte ni var superduktiga! :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress