31 maj 2014

Travande dressyrhäst

Idag fick jag lite dressyrhäst-feeling på Pinnen. Vi tränade lite trav på ridbanan och för första gången så kände jag att jag kunde påverka honom i traven. Han tog stöd på bettet, hade mycket energi bakifrån och gick att samla upp. Jag kunde sitta ner och verkligen rida honom som om det var mitt gamla halvblod. Pinnen hade världens självförtroende och tyckte nog att han var bäst i världen ett tag under ridpasset. Då påminner han ganska mycket om den första hästen jag hade, ett kopparfärgat maffigt halvblod med ett självförtroende som räckte till och blev över. 

Hur som helst känns Pinnen superfin ridmässigt just nu. Jag har hittat lite knappar och det upplägg som passar Pinnen bäst. 9 av 10 pass sker ute i naturen och det är så Pinnen vill ha det. Han gillar att röra på sig mycket och långa sträckor. Det ger honom motivation och styrka! Så, efterom Pinnen villa ridas ute så är det så vi gör. Det låter kanske som att han är lite bortskämd men hans vilja är för mig viktig. Vi är ju ett team och båda ska trivas varje dag. Jag ser ingen anledning att varje dag traggla i paddocken om inte Herr Vit vill det. Det om något tror jag skapar missnöje och brist på motivation. 

Min diamant i kvällsolen efter ridpasset. ♥

31 maj 2014

Så trött

Stallägaren berättade för mig att Pinnen alltid ligger utslagen och sover på morgnarna i gräset. Jag har själv sett honom sova och han ser helt död ut när han snarkar i hagen. Han sover sååå tungt och ligger med halvöppnen mun. Har aldrig varit med om en häst som är så avslappnad och om man inte känner honom så kan man nog tro att någonting är fel när han ligger i gräset. Han sover med eller utan sällskap. Om han är ensam ute så kan han också ligga ner och sova med ett rådjur som enda sällskap. Snacka om att Pinnen är en riktigt livsnjutare på högsta nivå och tryggheten själv. 
Pinnen utslagen i hagen. 

30 maj 2014

Glad hest


Pinnen har fått en nyhagkompis i form av ponnyn Björne 20 år. Gissa om sociala Pinnen blev överlycklig av en nya lekkompis? Hästar ska kompisar i hagen, punkt slut. Pinnen lycka över sällskapet är anledning nog. 😉