30 november 2014

Pinnen just nu

Pinnen är på topp nu. Han är i otroligt god form konditionsmässigt, på världens bästa humör och superpigg. Det finns inget som tröttar ut honom just nu och han är på hugget hela tiden. Det är så himla härligt att mötas av en så så lycklig häst som Pinnen är varje dag. Han ögon glittar och det bara strålar om hela honom. I ridningen är han lite för ambitiös och det är mycket häst att hålla ordning. Han vill så mycket, har så mycket kraft och ska göra allt på samma gång, Utmaningen i träningen just nu är att hålla ordning på min vinterlyckliga häst som tycker allt är så himla kul och lyckas fånga upp all den där energin. Det är lättare sagt ett gjort! 

Under december så har vi inga träningar, kurser eller tävlingar planerade utan det är lugnt på den fronten. Pinnen kommer tränas som vanligt, sex dagar i veckan fram till sista veckan i Decemberd Då går han på julledighet och får semester i två veckor. Det blir verkligen en välförtjänt vintervila för Herr Vit och jag tror det är bra för honom att hinna landa i allt han lärt sig i år. Efter nyår tar vi ny tag igen och börjar träna inför tävlingssäsongen 2015. Som jag längtar! 


Fluffig Pinnen på uteritt idag i det fina men kalla vädret. 

Nöjd Pinne sin polotröja efter en lång uteritt. 

29 november 2014

Foderstat för en islänning

Jag tänkte dela med er av vad Pinnen äter till vardags. Största delen av hans foderstat består av grovfoder. Han fodras med hö och har utöver det fri tillgång på gräs samt halm av god kvalitet. För mig är det superviktigt att kunna erbjuda honom mat dygnet runt för att han ska kunna hålla gång sin mage och må bra. En häst är gjord för att tugga 18 timmar om dagen och den möjlgheten vill jag såklart att han ska ha. 

Utöver grovfodret så får Pinnen mineraler och vitaminer från Pavo i brikettform. Tillsammans med det får han även en örtblandning från HippoK9 och magbalsam för att hålla hans mage i gott skick. För att Pinnen ska äta upp sina tillskott så får han även några deciliter müsliblandning från en fodertillverkare i närheten. Det är inte några stora mängder kraftfoder men Pinnen uppskattar det och äter med hjälp av müslin upp allt annat med god aptit. 

Det här med foder och tillskott är verkligen en vetenskap i sig och jag tycker det är väldigt svårt att hitta rätt bland allt som finns att köpa på marknaden. Ju mer jag fördjupar mig i ämnet desto svårare tycker jag det blir och desto mindre känner jag att jag kan. Jag hade jättegärna hört hur ni tänker kring foder. Vad äter era hästar och varför? 

28 november 2014

En galopp på stranden.

Igår när jag var ute och konditionstränade en överpigg Pinnen så red vi förbi havet. Det var helt vindstilla, vacker solnedgång och perfekt strand. Det var verkligen perfekta förhållanden för en galopp i havet så det var precis vad vi gjorde. Pinnen flög fram med sina stora galoppsprång, det salta havsvattnet stänkte men gud vad kul vi hade. 
 
Förutom att det är härligt att rida på stranden och i vattnet är det faktiskt otroligt nyttigt. Hästarna rör sig igenom hela kroppen när de rids i vattnet och man känner verkligen att de lyfter mycket på benen. Bra träning och dessutom skonsamt för deras leder. Ja, havet är faktiskt ett perfekt ställe att bygga muskler men tyvärr börjar alla dess havsritterna lida mot sitt slut för i år. Det är egentligen helt galet (bra) att det är den 28 november och att det utanför Båstad utan problem går att träna hästarna i vattenbrynet.