31 oktober 2014

En vit reflexbomb

Idag fick jag uppleva en mycket pigg Pinne. Han rids normalt 6 gånger i veckan då han mår absolut bästa av motionen. Den här veckan har han fått vila två dagar i rad vilket inte ofta händer så idag var det full rulle på Pinnen. Han var så himla busig, full med idéer och var minst sagt energisk. När han är på det humöret finns det ingenting mer att göra än att skratta, le och åka med. Då det redan hade blivit mörkt ner när vi skulle rida fick Pinnen inviga reflexerna för vinter, jag satte för första gången i år på mig pannlampan och sedan gav vi oss ut på en ritt i mörkret. Pinnen superduperspeedad, het och nöjd att få bli riden en lite runda. 

I morgonbitti vankas träning för mig och Pinnen. Dagens tur bådar gott inför morgondagen och jag hoppas att Pinnen har samma energi som idag. Det är alltid lika kul att lasta in Herr Vit i transporten och åka iväg för att lära sig. Att få en tränarens stöd och hjälp är guld värt!


Pinnen som reflex-skogsmulle. Som tur är fastnade jag inte på bild med min otroligt ocoola pannlampa.

31 oktober 2014

Läst i islandshästen

 
Jag blev rätt så förvånad när jag hittade en bild på Pinnen och mig i senaste numret av islandshästen. Bilden är tagen i somras på vår första (och enda) Smálitävling vi ställde upp i. Smáli är en tävlingsform som går ut på att man ska rida en hinderbanan till häst. Det var jätteroligt att testa på och vi slutade på en tredjeplats dagen till ära. 

30 oktober 2014

Ett feltramp

Igår när jag red Pinnen tyckte jag att han tog i lite ojämt med bakbenen. Det var verkligen pyttepytteliten skillnad jag kände men tillräckligt för att jag skulle bli orolig. Med hjärtat i halsgropen visiterade jag honom noggrannt men utan att hitta någonting "konstigt" och när jag tittade på honom i rörelse såg jag inte en minsta antyda till hälta. Han fick komma ut i hagen och jag åkte hem smått bekymrad över att jag missat någonting.  

Idag följde mamma och pappa med ut till stallet för att hjälpa mig att titta på honom. Mamma sprang med honom, pappa filmade och jag tittade på hans rörelsemönster. Jag kunde inte se den minsta antydan till hälta och han såg ut att vara lika fräsch som vanligt i både skritt och trav. Tack gode gud för det. Kanske var min känsla helt fel igår eller så var det något så litet som att Pinnen var lite stel efter bus i hagen. Nåja, nu behöver jag inte tänka på det mer men jag känner mig otroligt lättad över att min häst är lika frisk som vanligt!