30 september 2014

Back on trackJag tror minsann att Pinnen och jag är "back on track" efter den där dåliga träningen för några veckor sedan när jag kom hem med tårar i ögonen. Jag trodde för ett ögonblick att jag tagit mig vatten över huvudet med Herr Vit men det tror jag faktiskt inte att jag har gjort. Pinnen må vara svår att rida och ingen av oss är särskilt rutinerade. Men vi är bästa kompisar och det finns ingen häst i världen jag hellre vill utvecklas med än min vackra vita. Det är just honom jag vill träna med och klättra i klasserna på. 

Bara de senaste dagarna har det känts som att någonting har släppt i ridningen och det är jag så himla glad för. Pinnen känns mycket mer rörlig och lösgjord från start när jag sitter upp så något har vi gjort rätt. Jag känner även att han börjar få större rörelser och "stannar upp" mer i steget om ni förstår vad jag menar? Gångarterna blir av bättre kvalité och Pinnen väljer använda sin kropp på ett bättre sätt. Det låter kanske lite luddigt när jag förklarar det men kort och gott menar jag att det är mer power och rörelser i honom nu. Pinnen blir bara roligare att rida för varje pass vilket bådar gott inför framtiden! 

29 september 2014

Färdig för idag

Jag har precis jobbat klart för dagen. I förmiddags kopplade jag på släpet och körde med Pinnen till Båstad för en ny vecka. på jobbet. Väl där har allt gått i ett. Hästarna har blivit omhändertagna, jag har hållt en ridlektion, stallet har blivit mockat och några hästar ridna. Pinnen var dagens stjärna så jag är på extra bra humör och känner mig hoppfull när det kommer till träningen av honom. 
 
Nöjda hästar som fått kvällsmat,