31 augusti 2015

Att klippa en islandshäst

Att ha islandshäst på lösdrift året om och samtidigt träna den aktivt under vinterhalvåret är en klurig kombination. Det är en svår balansgång när det kommer till vinterpälsen. Jag tillhör den skara ryttare som inte ta bort den värmande pälsen som tempererar hästen perfekt samtidigt som det inte fungerar att släppa ut en svettig häst i hagen på kvällen efter ett ridpass Det är en klurig avvägning! 

Förra året valde jag att klippa Pinnen på halsen och bogen under hösten. Det gav mig en piggare häst som höll sig svalare under ridpassen samtidigt som han fick behålla sin långa, skyddande päls över rygg och kors. Det blev en lyckad klippning för en aktiv isis som Herr Vit och i år satsar jag på att göra likadant. Hur klipper ni era fyrbenta vänner? 

Pilarna visar var Pinnens klippning slutar. 

31 augusti 2015

Livet som student


Idag påbörjar jag min första dag som student vid Lunds Universitet. Jag ska läsa ekonomiprogrammet som faktiskt har blivit rankat som ett av de bästa i världen. Det känns både roligt, läskigt och väldigt nervöst att börja plugga efter ett par års uppehåll men det ska nog gå bra. 

Pinnen kommer jag såklart ha kvar under min studenttid. Honom håller jag hårt i. Under gymnasiet var "hästeriet" en viktig del vardagen där jag kunde andas ut och slappna av även fast jag var stressad över skolan. Jag tror Pinnen kommer ha exakt samma effekt på mig. Att åka ut till stallet efter en lång dag är nästan som terapi och bara att andas hästdoften får mig lite mindre stressad. Känner ni igen er i det? 

30 augusti 2015

Weekend med Pinnen

 
Pinnen och jag har spenderat helgen i Båstad på en liten weekend. Det är alltid lika mysigt få åka iväg med Pinnen till en lyxig anläggning och bara andas islandshäst. Igår red vi en lång skrittrunda med trevligt sällskap och i morse hann jag med ett lite hårdare ridpass. Framskrittningen skedde längs havet och träningen på nyanlagd träningsbana vid gården. Pinnen dansade fram och jag tror aldrig någonsin han travat så fint som han gjorde idag. Det verkar som att träningen ger resultat. 

Förutom att rida under helgen har jag hunnit att klippa Pinnen, provridit en sadel och bara hängt med Pinnen. Det känns lite extra lyxigt att bo på landet om så bara för en natt. Jag älskar att kunna se Herr Vit från köksfönstret och att gå ner till stallet vid tiotiden för att ge honom några godnattpussar är alltid lika mysigt!