30 december 2015

Mat, mage och motion

Jag fick en fråga bland kommentarerna som jag tänkte svara på i ett inlägg. Det här med foder och hull är nämligen någonting som intresserar mig väldigt mycket! 

Susanne: Hej! N
i är verkligen fina tillsammans du och Pinnen! Pinnen är verkligen fin i kroppen så får man fråga vad har får för mat och mycket, och dessutom vilken motion? 

Just nu är Pinnen under behandling av kiropraktor så han går mindre och lugnare än vanligt. I Januari är tanken att han ska ridas/tömköras 5 dagar i veckan, promeneras 1 dag och vila/aktiveras med lite trickträning 1 dag. När han är i full tävlingskondition går han lika mycket men i högre tempo och högre form. 

Maten är jag väldigt noggrann med när det kommer till Pinnen. Jag har faktiskt blivit ännu mer petig efter en lång och intressant föreläsning om just hästfoder i höstas. Visste ni att det inte är skadligt för en häst att vara lite för smal men om hästen är lite för tjock så är det direkt skadligt för den? Läskigt. 

Pinnen äter hö, mineraler från Pavo, bete i hagen halva dygnet och lite morötter. Det klarar Pinnen sig alldeles utmärkt på och han är i fint hull. Kraftfoder får han inte av den enkla anledningen att det inte behövs. Jag kör på taktiken "Less is more". Ett bra grovfoder tror jag man kommer långt på! 

Sötisen i bra hull. 
Johanna

Vilken finis! :)

Anonym

Jätte fin!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress