29 december 2015

Min miljonhäst

Jag tror inte riktigt jag gått in särskilt djupt på vad som hänt med Pinnen så jag tänkte att det var dags nu. Han har enda sedan jag köpt honom varit stel och har haft svårt att gå på volt. Jag har såklart kollat upp honom men ingen har egentligen hittat någonting tills jag tog ut en riktigt kunnig kiropraktor, Åsa som jag blivit tipsad om. 

Det visade sig att Pinnen hade rejäla låsningar i bäckenet. Ena bakbenet var väldigt rörligt när kiroprakorn lyfte på det men vänster bakben gick in alls att lyfta uppåt. Troligen rör det sig om en väldigt gammal skada som kiropraktorn tror är en betäckningsskada från när Pinnen var hingst. Med andra ord har Pinnen haft låsningen i halva sitt liv. Det låsta bäcken har lett till låsningar genom hela kroppen och det är det vi just nu arbetar med att lossa. Det kommer ta tid innan Pinnen blir sitt allra bästa jag.

Jag har förberett mig på att hela 2016 kommer bli ett år av rehab och försiktig träning för Pinnen. Det känns såklart jättetråkigt att han inte är på topp men upplägget med kiropraktor, hovslagare och kunniga människor som kan hjälpa mig känns tryggt. Jag avgudar Pinnen och han är värd all tid i världen. Kiropraktorn tror att Pinnen kommer bli en helt ny häst när han är bra i kroppen igen och det är det vi kämpar för. Det kommer bli en tuff vår för oss men det kommer bli bra. Det är jag säker på.

Louisa

En av våra verksamhetshästar hade en stor låsning i sitt kors. Upptäcktes genom att hon inte ville trava längre, överhuvudtaget. Sedan märkte hovslagaren av det när hon skodde bak. Efter två behandlingar och egenvård däremellan så blev hon en helt ny häst, kunde trava i låg och lång form vilket hon aldrig gjort och mycket mer rärlig i skritten. Kunde öven sänka nacken i tölten där hon tidigare gått med hjorthals. Fantastiskt att. Man kan lösa sånt här utan att hålla på att spruta in skit i lederna!!

Svar: Vad härligt att höra! Jag kan inte annat än att hålla med och hoppas att Pinnen snart är back on track. Hur lång tid tog det ungefär för er häst innan hon var återställd? 😊
PAULINAS.SE

Johanna

Nej vad tråkigt att höra, men bra att du kan hålla humöret uppe! Heja och krya på Pinnen ♥

Louisa

Det tog faktiskt bara två behandlingar och 2 månader :) Lagt om hennes träning bara o hon longerad i låmg o låg form en dag i veckan samt stretching av korset. Nu är hon dock på semester i avelsflocken sen en månad tillbaka o ska va där några veckor till. Så hoppas hon inte fallit tillbaka till någt eller så när vi sätter igång henne.

Svar: Det gick fort! 👍 Longeras hon med eller utan inspänningar? 😊
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress