28 februari 2015

Anmälda till IHD 2015


Nu är jag och Pinnen anmälda till årets Islandshästens dag och det är en tävling som är väldigt rolig att rida. Stämningen är alltid på topp, läktaren brukar vara fullsatt och det är häftig atmosfär när man rider in i ridhuset.
Är det några läsare som ska dit med eller utan häst? 

27 februari 2015

Inför våren 2015

Om jag fick bestämma skulle jag gärna rida Pinnen i kläderna på bilden till våren. Funktionellt, snyggt och bekvämt! 


Tröja Falsterbo Collection / Handskar Roeckl / Ridbyxor Pikeur / Stövlar Mountain Horse / Tröja Pikeur

27 februari 2015

And he's backNär jag satt upp på Pinnen häromdagen efter vår ofrivilliga viloperiod kändes han ovanligt stel. Inte så konstigt egentligen med tanke på hur det senaste veckorna sett ut men tråkigt då han var så trevlig i ridningen innan jag skadade mig. Men igår, efter ett par dagars lugn igångsättningar verkar Pinnen dock vara back in business. Han var mjuk, glad och han tog ut steget som vanligt. 

Nu har Pinnen och jag ett par veckor att träna tillsammans innan Islandshästens Dag 2015 går av stapel. Tills dess kommer fokus ligga på att Pinnen ska bli mer uppmärksam på mina hjälper. Pinnen har en tendens att antingen var väldigt "på" eller lite "av". När han är för "på" så tar han inte riktigt mina förhållningar som jag önskat och springer ifrån mig. Är han "av" så är han inte tillräckligt framme för skänkeln och tappar bakbenen. Det blir mycket övergångar och tempoväxlingar för oss närmsta tiden för att förfina både mina förhållande och drivande hjälper!