31 januari 2015

1,35 mil senare.

Jag startade dagen med en lång ridtur på Pinnen i den fina omgivningarna vi har där vi bor. Ridturen blev två timmar lång och vi hann hela 1,35 mil på den tiden. Pinnen tyckte det var hur mysigt som helst att få lunka runt i skogen, galoppera längs grusvägarna och fräsa på i tölt längs havet. 

Här kommer några bilder från vår tur: 
 

30 januari 2015

Vilodag för den vite

Fredagar är Pinnens vilodag så idag stod vila på schemat för Herr Vit. Han tycker att vila är dötråkigt så trots att han är ledig från ridningen brukar jag gå en promenad med honom eller så får han gå en stund på skrittbandet. Då tycker Pinnen livet blir mycket bättre och han kan sedan stå nöjd i sin hage resten av dagen. 

 Hittade den här bilden på Pinnen från i somras. Han är så vacker med sina stora kloka ögon och lite krokiga nosrygg!
När vädret är tråkigt och omotiverande brukar jag försöka fixa så mycket som möjligt med Pinnens utrustning. Idag har varit en sådan dag och jag har spenderat ett par timmar med att göra rengöra utrustning i sadelkammaren. Först ut var all utrustning som tillhör gården jag arbetar och efter jobbet fick mina grejer sig en omgång. Alla Pinnens träns plockade jag isär, putsade och fettade in. Mina tyglarna blev diskade i varmvatten och diskmedel (fördelen med biothane-tyglar). Även sadeln fick sig en omgång och är nu skinande ren. 

Jag är (som jag nämnt tidigare) superpedantisk när det kommer till Pinnens utrustning och den sköts otroligt noggrant. Anledningen till det är dels att jag tycker det ser ovårdat ut med smutsig utrustning på hästarna och dels så beror det på att jag är så rädd om de fina saker jag har. Jag vill att de ska hålla i många år och tar därför hand om sakerna så bra jag bara kan. Någon som tänker som jag?