När vädret är tråkigt och omotiverande brukar jag försöka fixa så mycket som möjligt med Pinnens utrustning. Idag har varit en sådan dag och jag har spenderat ett par timmar med att göra rengöra utrustning i sadelkammaren. Först ut var all utrustning som tillhör gården jag arbetar och efter jobbet fick mina grejer sig en omgång. Alla Pinnens träns plockade jag isär, putsade och fettade in. Mina tyglarna blev diskade i varmvatten och diskmedel (fördelen med biothane-tyglar). Även sadeln fick sig en omgång och är nu skinande ren. 

Jag är (som jag nämnt tidigare) superpedantisk när det kommer till Pinnens utrustning och den sköts otroligt noggrant. Anledningen till det är dels att jag tycker det ser ovårdat ut med smutsig utrustning på hästarna och dels så beror det på att jag är så rädd om de fina saker jag har. Jag vill att de ska hålla i många år och tar därför hand om sakerna så bra jag bara kan. Någon som tänker som jag? 

Jenny

Jag är precis likadan, tar noga hand om mina prylar och smörjer ofta.
Det där mittentränset var förresten riktigt läckert! Från Fákur eller?

Svar: Härligt att någon är som jag! ;) Ja, tränset är från Fakur och kallas "crackled rocks". "Glittret" är krossad swarovski-kristaller och det är så fint på hästarna. :)
PAULINAS.SE

Anonym

Varför använder du inte mera dina psofsweden träns? :) tyckte du inte om dem?

Emma

Hej Paulina! Jag har ridit i hela mitt liv och ska nu förhoppningsvis skaffa mig en egen islänning om allt går vägen. Undrar lite hur ofta du vaccinerar (och med vad), avmaskar och skor Pinnen. Och gärna vad den ungefärliga kostnaden är! :) Tack!

Svar: Vad kul med en islandshäst! Pinnen är vaccinerad för hästinfluensa (förnyas varje år) och stelkramp (var tredje år). Träckprov tar jag 1-2 gånger/år och vaccinerar om det visar sig behövas enligt veterinärens ordnationer. Skos gör Pinnen var 6-8 vecka. För mig kostar den 1250 kronor/gång. Hoppas du får nytta av mina svar. Kram!
PAULINAS.SE

malin

kände plötslig ett behov av att åka och smörja min utrustning nu. hihi

Anonym

Skönt att man inte är ensam om att vara noga.. smörjer minst 1 gång i veckan

Anonym

Skönt att man inte är ensam om att vara noga.. smörjer minst 1 gång i veckan

Anonym

Hur ofta smörjer du hästens utrustning? :)

Svar: Tränsen brukar jag smörja efter en-två gångers användning och sadel rengör jag ungefär en gång i veckan. Dock använder jag inte alltid sadeltvål då det torkar ut lädret.
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress