30 juni 2015

Plugghäst

I höst blir det förhoppningsvis lite ändringar för både mig och Pinnen. Jag har sökt in till universitetet och om jag kommer in så börjar jag att plugga i slutet av sommaren. Det är två program jag sökt till - ekonomi och juridik. Att plugga i Lund är förstavalet, därefter Uppsala och tredjevalet är Umeå. 

Det kommer nog kännas lite märkligt att sätta sig vid skolbänken efter 2 år arbete men det känns som att det är dags. Jag har hunnit med att träna hästar i Danmark, arbeta med hästar i Sverige, jobba i butik och nu på djursjukhus. Vad jag vill bli "när jag blir stor" vet jag inte riktigt än men både ekonomi och juridk är ämnen som är breda och öppnar många dörrar.  Vad har ni för planer till hösten? 

Pinnen hänger såklart med mig när jag börjar plugga - oavsett det blir Lund, Uppsala eller Umeå!

29 juni 2015

Pass nummer 2

 
Andra passet under gårdagens pass var lärorikt och en riktig utmaning! 

Öppnorna gick så mycket bättre och Pinnen kändes väldigt mjuk i kroppen. Att rida öppnor i lösgörande syfte visade sig göra underverk för Pinnen tölt. I vänster varv var det lättare än i höger varv. Pinnen är nämligen lite stelar och starkare i höger sida vilket gör böjningen lite knepigare. 

Efter vi dansat igenom några öppnor fick vi göra en övning som innefattade både öppnor på långsidan och skänkelvikning "snett igenom". Herregud alltså! Pinnen, jag och skänkelvikning i samma mening gick inte riktigt ihop. Om jag ska erkänna har jag aldrig ridit skänkelvikning med Herr Vit någonsin och varför vet jag inte ens..? Det var ju en självklarhet när jag hade storhäst men sedan jag köpte Pinnen verkar jag glömt bort skänkelvikningens existens... Hehe. 

Nåja, efter några bananformade skänkelvikningar där bakbenen inte alls hängde med, några supertvära steg och lite annat som inte ska finnas i en skänkelvikning klarade vi det någorlunda bra. Nu blir det att träna på skänkelvikningar för att få koll på Pinnens bakben som idag inte riktigt hängde med resten av kroppen i skänkelvikningarna. Tvära kan han men att göra det med frambenen och bakbenen på samma spår var desto svårare. Tur att träning ger resultat för på den här punkten har vi mycket att utveckla! ;) 

28 juni 2015

Trötta men nöjda

Både jag och Pinnen är helt slut efter dagens kurs. Det har varit så roligt att vara iväg med världens bästar Pinne men det blev en lång dag och ikväll har vi båda mycket ny kunskap att smälta. Jag ska skriva ner dagens övningar och tips i min lilla träningsbok där jag samlar det jag lär mig under ridpass för tränare. Ett perfekt sätt att komma ihåg både råd, övningar och tips man får! 

I morgon kan ni vänta ett inlägg om dagens andra ridpass och lite bilder från dagen. Tills dess bjuder jag på några mobilbilder tagna i ett supervackert stall på anläggningen där vi höll till idag. På en sådan fin anläggning hade jag gärna stått! 

Tröttis efter två ridpass på en dag!