29 juni 2015

Pass nummer 2

 
Andra passet under gårdagens pass var lärorikt och en riktig utmaning! 

Öppnorna gick så mycket bättre och Pinnen kändes väldigt mjuk i kroppen. Att rida öppnor i lösgörande syfte visade sig göra underverk för Pinnen tölt. I vänster varv var det lättare än i höger varv. Pinnen är nämligen lite stelar och starkare i höger sida vilket gör böjningen lite knepigare. 

Efter vi dansat igenom några öppnor fick vi göra en övning som innefattade både öppnor på långsidan och skänkelvikning "snett igenom". Herregud alltså! Pinnen, jag och skänkelvikning i samma mening gick inte riktigt ihop. Om jag ska erkänna har jag aldrig ridit skänkelvikning med Herr Vit någonsin och varför vet jag inte ens..? Det var ju en självklarhet när jag hade storhäst men sedan jag köpte Pinnen verkar jag glömt bort skänkelvikningens existens... Hehe. 

Nåja, efter några bananformade skänkelvikningar där bakbenen inte alls hängde med, några supertvära steg och lite annat som inte ska finnas i en skänkelvikning klarade vi det någorlunda bra. Nu blir det att träna på skänkelvikningar för att få koll på Pinnens bakben som idag inte riktigt hängde med resten av kroppen i skänkelvikningarna. Tvära kan han men att göra det med frambenen och bakbenen på samma spår var desto svårare. Tur att träning ger resultat för på den här punkten har vi mycket att utveckla! ;) 
MalinS

Vem red du kurs för?
Hittar inte att du skrivit den någonstans. Eller är det avsiktligt?

Svar: Hinni tränar jag för. 😊
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress