Hej allesammans!

Jag är helt slut efter en lång dag med många nya intryck. Jag började på ett nytt jobb idag som i receptionen på djursjukhuset i Helsingborg. Det var en hektisk dag men både rolig och spännande. Tror jag kommer att trivas utmärkt som recpetionist tills jag börjar plugga i höst!

Efter en lång jobbdag åkte jag ut till Pinnen som kom springandes i världens lyckligaste trav när han såg mig. Det välkomnandet uppskattar jag alltid lika mycket. Vi tog oss ett kortare ridpass på ridbanan i kvällssolen och red igenom alla gångarter. Jag rider honom bara mellan 20-30 minuter när vi är på banan. För honom funkar det inte att traggla i en timme utan kortare, intensivare pass med mikropauser fungerar allra bäst. Det är ju otroligt indivduellt det där men Pinnen fungerar bäst att ridas kortare stunder på banan.

Herr Vit känns så fin just nu och det gör mig glad. Våren har ju inte blivit som planerat ridmässigt men nu är vi på gång igen. Det är mycket som kan bli bättre men att få göra resan tillsammans med honom gör det roligt och spännande.

Johanna

Jag rider lika dant! Mellan 20-30 minuter i paddocken (om vi inte stöter på allvarliga problem som måste redan ut vill säga) därför att precis som du säger funkar det inte att nöta runt på banan i en timme..

Anonym

Oj... Visste inte att du red pinnen på stång. Trodde det bar mer för hästar som är lite olydiga och det verkar ju inte pinnen va eller har jag fått något om bakfoten ?

Sussie

Låter spännande med nytt jobb på djursjukhuset!

Erika

Nu får du förklara för mig för kag har nog fått något om bakfoten. Varför rider du pinnen på stång ? Trodde mest det var på hästar som var väldigt hårda i munnen och det verkar ju inte pinnen vara eller ? Och varför använder du isåfall inte det på tävlingar ? Tacksam för svar

Johanna

Erika: du borde nog kolla upp det hör med stångbett. Man ska absolut inte använda stångbett som en genväg! Är hästen svår med att kanske samla eller hård i munnen som du använder som exempel ska man absolut inte lägga på ett stångbett för det kommer bara göra så det blir ännu svårare att rida hästen på ett vanligt tränsbett. Tittar du på en vanlig islandshästtävling i de högre klasserna är det många som använder ett stångbett och det är inte för att hästen är hård i munnen kan jag lova dig. Stångbett använder man för att förfina hästen! Hästen blir känsligare och flottare och du behöver bara använda små nätta hjälper! Och för att svara på din sista fråga så tävlar Paulina än så länge i lätta klasser och där får du inte använda stång, bara i de höger klasserna.

Matilda

Nu har jag nog missat något, vad ska du plugga till hösten? :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress