Boots hör till vardagsutrustningen för Pinnen och är någonting han oftast bär när han rids. Jag har hittat ett par "favvoboots" som jag tänkte tipsa er om. Det faktiskt den billigaste varianten jag har hittat (59 kronor) men även de bästa gummibootsen jag testa. Märket eter Norton och boots finns i alla möjliga färger.

Ett par av mina boots har jag haft i över ett år och de ser nästan ut som när jag köpte dem. De är bra höjd för islandshäst (Pinnen har small i storlek), resåren sitter som berget trots att de är väl använda och de är dessutom lätta att tvätta av. Bootsen får tummen upp av både mig och Pinnen!

27 maj 2015

Träningsstatus

Pinnen känns bättre än någonsin just nu. Det finns fortfarande mycket att jobba med men det går framåt och är kul!

Tölten har börjat lossna för oss nu. Det är lite av vår akilleshäl som ekipage men vi har jobbat massor med den de senaste månaderna. Takten har blivit bättre, formen har blivit stadigare och vi börjar hitta rätt. Det är så mycket roligare att rida tölten nu och Pinnen verkar tycka det är minst lika roligt att ticka fram i en mjuk tölt. Nu är det bara träna, träna och träna som gäller för att få den ännu bättre. 

Överlag ligger fokuset i alla gångarter att öka graden samling och träna fram mer styrka i bakbenen. I höstas var framåtbjudningen lite dålig men det är numera ett minne blott. Både "gasen och bromsen" fungerar bättre än tidigare och jag känner att vi har blivit mer samspelt som ekipage. Det har verkligen tagit sin lilla tid att rida in sig på Pinnen då han är en speciell herre men nu känns det som att vi "ridmässigt" är på rätt väg!


Dagens Herr Vit ute på en halvtimmestur i skogen.