Är det bara jag som tycker att det är tufft klimat runtomkring tävlingsbanan och att de flesta ryttare är väldigt hårda mot sig själva? Jag tror faktiskt aldrig jag har hört någon säga att "Gud vad glad jag är över vår prestation!" utan allt som oftast brukar det vara kommentarer som rör det som varit mindre bra, det som man är missnöjd över eller att ryttare helt enkelt sammanfattar hela sin ritt som "dålig".

Missförstå mig rätt. Att reflekterna över det som har gått snett är utvecklande och bra men lika viktigt tycker jag det är att kunna klappa sig själv på axeln, krama om sin häst och vara glad över det man åstakommit. Att kunna glädjas åt det som gått bra och kunna vara stolt över sin prestation tillsammans med hästen även fast det finns områden att utveckla tror jag på. Det är iallafall någonting som jag anser vara viktigt för att få en roliga och härligt tävlingsupplevelser tillsammans med sin häst!  Vad tror ni?
Bodil

Klart man ska visa sin glädje. Kajsa är dock lite för blyg för o visa den utåt men hänger aldrig upp sig på det negativa. Det är alltid ngt som är bra o ngt minste bra men varför hänga upp sig på misstagen , man är väl inte mer än människa el häst ;)

Svar: Hon var superduktig idag. Hälsa henne så gott!! :)
PAULINAS.SE

Louisa

Har gått i precis samma funderingar hela veckan. Grupptrycket gör liksom att man så lätt faller in i att allt ska handla om att prestera. I själv verket tävlar man inte mot någon annan än sig själv och man gör alltid något bra i alla situationer. Jag är en sån som har svårt för att bli nöjd med en ritt o tänker ofta på det somkunde ha gått bättre. Och glömmer bort att glädjas åt det som gått bra. Så jag har nu bestämt att (försöka) släppa kraven på perfektion och bara ha roligt. Alla ridpass ska inte handla om att gångarterna ska utvecklas o bli helt rätt, vilket det gjort på sistonde. Jag ska ha KUL!!
Oj så långt de blev ;) Menlustigt vi tänkt i samma banor ;)

Jennie

Det du tar upp tror jag är jätteviktigt! Vid frågan "vad man är bra på eller gjorde bra" så vet jag att det är många och även jag själv som har svårt att ta fram positiva egenskaper. Det behöver många inom ridsporten bli bättre på och då gör du något riktigt bra genom att lyfta den frågan, på det sättet kan det bli förändring 😀👍

Tessan

Jag är typ alltid nöjd efter mina prestationer. Vi gör alltid vad vi kan för stunden, och är inte poängen med oss så kanske känslan var bra ändå. Jag har en lyhörd häst som alltid vill prestera max, gör han inte det så är det troligtvis något som lurar :)

Det är så mycket roligare att försöka vara nöjd, man kan inte alltid vara bäst.
Spec när man rider femgång, det är en gren som kräver extremt mycket, vissa gånger går de bra o andra åt skogen, så är de för alla :) bryta ihop o komma igen!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress