30 november 2015

En helg med flytt

Den här helgen har jag varvat tentaplugg med hästflytt. Ja, ni hörde faktiskt rätt! Pinnen har flyttat. 

Jag kände att det var dags för oss båda att flytta från stallet vi stått på i två år. Vi var klara på den gården båda två och Pinnen trivdes inte så bra där i slutet. Nu har vi flyttat till ett jättefint nybyggt stall där det bara står islandshästar. Det finns sex boxar på gården, stor sadelkammare, rundkorall och innan årets slut kommer en ny ribanan stå färdig. 

Pinne flyttade in i söndags morse och verkar trivas väldigt bra i flocken. Han verkar så lycklig över att få bo ihop med islandshästkompisar igen. Jag upplever att det blir en helt annan harmoni och ett annat lugn när islandshästar får gå med just islandshästar. Något litet bett har han fått av ihopsläppet och svansen blev lite tunnar när han gjorde upp med ledarhästen i hagen men hans ögon glittrar av glädje. 

I natt sov han tryggt i sin box trots stormen som härjade utanför fönstret. I förmiddags lugnade busvädret ner sig lite så nu går alla islandshästar ute i hagen och där får gå ett par timmar till. Hästarna verkar faktiskt vara helt oberörda av de kraftiga vindarna. Vem vet, kanske påminner det om Island? 


Pinnen och familjens nya medlem Lotta i boxen brevid. 
Världens bästa Pinne!


Trött och kelig Pinne efter en lång dag på nytt ställe.

26 november 2015

Uteritt

Idag red jag för första gången på ett par månader jag red ut en längre rund på Herr Vit i högre tempo. Pinnen och jag har inte alls haft något flyt den här hösten men nu börjar vi återhämta oss. Jag är, med undatag för lite huvudvärk när jag koncentrerar mig återställd efter min vurpa och Pinnen börjar även han repa sig. 

Dagens ridtur blev sväng i solnedgången runt åkrarna. Pinnen var på hugget och glad, men till en början lite spänd av att ge sig ut i ensam i naturen. Men efter att vi ridit en bit så slappnade Herr Vit av och vi kunde ta en lugn galopp på en lång grusväg som var alldeles lagom sviktande efter många veckors regn. Om några veckor kan jag förhoppningsvis börja sätta lite krav på samling igen på Herr Vit men tills dess blir det många mysiga skogsturer i lång och låg form. 

Lillkillen efter dagens ridtur. 

25 november 2015

Så sant


Godmorgon! Jag tyckte citatet ovan var så fint när jag scrollade igenom mitt Instagram-feed att jag ville dela med mig av det. Hoppas ni får en härlig dag!