31 januari 2016

Just nu:

Såhär taggad är Pinnen över att vi alldeles strax ska ge oss ut på en ridtur i stormen! 

31 januari 2016

En vanlig dag hos Pinnen

Hur ser en vanlig dag ut för dig och Pinnen? 
 
Jag brukar vara i stallet antingen på morgonen eller på kvällen beroende på när jag har föreläsningar och seminarium på universitetet. När jag kommer till stallet brukar jag börja med att mocka. Sedan plockar jag in Pinnen som brukar ställa sig vid grinden när han hör att jag kommer, borstar honom och sätter på utrustningen (träns, sadel och boots). 

Just nu rider jag honom mellan 30-40 minuter nu när han är under igångsättning. Antingen på ridbanan eller ute på grusvägarna i närheten. När vi är klara borstar jag av honom, kratsar hovarna och ställar in honom i boxen. Sedan får Herr Vit sin mineraler innan jag jag släpper ut honom. Sedan lägger jag in hö i boxen, tvättar ur vattenkoppen, sopar stallgången och putsar utrustningen vi använt. Efter det åker jag hem och Pinnen plockas in på kvällen av stallägaren.  

Såhär ser en dag ut för Pinnen:
06.00-07.00 - Pinnen med vänner släpps ut i hagen och serveras frukost ute. 
12.00-14.00 - Hästarna får lunch i hagen nu när det är så lite gräs. 
18.00-21.00 - Pinnen får komma in i sin rena box där kvällsmaten väntar  

30 januari 2016

1,5 dagars jobb

Hej på er! Sedan i fredags morse fram tills nu har jag arbetat på en konferens utanför Malmö. Ingenting som brukar tillhöra vardagen för min del men väldigt roligt, händelserikt och fartfyllt. Jag hann även med en sväng till Danmark (där både jag och Pinnen bott) för att hämta upp gäster på flygplatsen. 
 
Igår fick Pinnen vila eftersom jag åkte iväg tidigt på morgonen och sov över på hotellet där vi höll till. Idag är tanken ett lösgörande pass på ridbanan innan morgondagens långa uteritt i skogen. Mysigt att andas lite häst igen! 😉