Jag har spenderat en lugn förmiddag i stallet och pysslat om Pinnen. Han fick slappa i stallet, bli ryktad tills han glänste i solskenet och därefter stod han en stund med spiktäcket undertiden jag städade upp bland mina grejer. 

Nu hänger tränsen prydligt på sina krokar, betten ligger välputsade på sin plats och sadeln är skinande ren. Stövlarna är putsade likaså ridskorna och allt är i ordning. Det känns alltid lika bra när allt är rent och omskött.  Jag kan erkänna att jag är rätt så pedantisk med min läderutrustning... 
 
Tränsen rengör jag efter varje ridpass med tvål och betten tvättas av med en svamp. Sadeln rengörs efter skötselråden jag fått med tvål någon gång i veckan och olja när det behövs. Skorna putsas alltid med skoputs och ja, tvättandet sker efter konstens alla regler. Jag är helt enkelt för rädd om mina och Pinnens grejer för att inte ta hand om utrustningen!


Vardagsutrustningen - Träns från Micklem, stölvar från De Niro och sadel från Childeric. 
Första lediga dagen på länge och jag är helt slut. En lugn helg är efterlängtad! 

Pinnen mår bra, uppfostrar unghästarna i hagen och käkar gräs. Jag försöker att rida honom som vanligt trots att det har varit mycket på jobbet vilket jag har lyckats bra med. Vi har blandat uteritter med något pass på ridbana och lite träning på de anlagda ridvägarna runt stallet. Perfekt. 

Nu tänkte jag åka iväg till stallet och försöka göra lite sådant jag inte hunnit med den senaste veckan. Typ tvätta Pinnen (det är nästan ett heltidsjobb att hålla honom ren, putsa sadel och tränsen. Jag får nog slänga in en maskin tvätt också för både vojlockar och flugtäcken har en tendens att bli så smutsiga under sommarhalvåret. 

Vi hörs! 
Hej på er!

Jag slutade tidigt idag vilket var otroligt uppskattat då jag fram till fredag kommer att ha arbetat åtta dagar i sträck. Det tar på krafterna och den långa pendlingen till stallet gör att dagarna bli ännu längre. Nåja, när jag väl kommer ut till stallet känns det värt det och pengarna är dessutom mer än välkomna med tanke på att jag nu ska läsa på universitetet i fler år.

Igår så red jag ut en sväng innan jobbet på P vilket var så mysigt då det var så lugnt och stilla ute. Det går knappt att rida dagtid nu när solen lyser och det är 30 °C ute så tidigar morgonar eller sena kvällar försöker jag träna Pinnen. Som tur är så påverkas inte Pinnen särskilt mycket av värmen utan är pigg och framåt när jag rider. Skönt. Hur klarar era hästar värmen?