Att göra sin häst rättvisa verkar vara viktigt för många ryttare och hästägare. Hur många gånger har man inte hört "Jag gör inte min häst rättvisa" och "Min häst förtjänar nog en bättre ryttare än vad jag är". 

Jag är övertygad om att det finns många ryttare som kan tävla Pinnen i högre klasser än vad jag gör, få bättre poäng och visa upp honom bättre än vad jag kan på tävlingsbanan. Han hade kunnat prestera bättre, högre och mer än vad han gör med mig. Det finns många som besitter både mer kunskap och rutin än vad jag gör. Men tävlingsresultat och prestation är inte synomymer med lycka och välmående. 

Hästarna bryr sig inte om hur högt de tävlar eller hur många blågula rosetter som hänger i sadelkammaren. De drömmer inte om mästerskap eller om att få prestera på tävlingsbanorna. De har varken prestationsmål, prestationsångest och behov av att vinna tävlingar. 

Så länge vi behandlar hästarna väl, försöker träna hästarna på ett så hälsosamt sätt som möjligt och gör vårt allra bästa för att hästarna ska må bra är det gott nog. För mig är det att göra sin häst rättvisa. Om man sedan visar upp sin häst för stor publik eller nöjer sig att rida för fåglarna i skogen bestämmer man själv. Så länge hästen välmående är i centrum kan det inte bli fel. 
 
Cissi

Kloka ord. Håller helt med :)

Svar: ☺️
PAULINAS.SE

Anna

Bra skrivet!

Svar: Tack så mycket! ☺️
PAULINAS.SE

Sarah

Underbar inställning du har! Gillar dig så mycket för du verkar ha en äkta kärlek och ödmjukhet inför hästen ❤

Svar: Tack snälla! 😘
PAULINAS.SE

Rebecka

Riktigt bra inställning! Önskar att fler tänkte som du och prioritera hästens bästa i första hand.

Svar: Tack för din fina kommentar. Blev så glad av att läsa den! 😄
PAULINAS.SE

Samanta

Håller med! 😊👏

Svar: 😄😄
PAULINAS.SE

Johanna

<3 <3 <3

Svar: ❤️
PAULINAS.SE

Johanna

Amen på det!

Svar: :)
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress