31 mars 2016

Vårtecken

Det säkraste vårtecknet är här. Hästarna fäller! 

Pinnens vilodag spenderades med på stallgången och jag fick ett rejält träningspass för armarna när jag kämpade med att få bort den värsta pälsen. Den tjocka vinterpälsen fullkomligt ramlade av Pinnen och det tog aldrig slut. När jag efter en halvtimme gav upp var stallgolvet täckt av en matta vitt hår. 

Snart förvandlas våra fluffiga isbjörnar till vackra sporthäst. Inte en dag för sent. 😉
 
Det känns jättekul med Pinnen just nu. Ridningen går framåt, han börjar få upp konditionen och han är sådär lycklig som han blir när han får arbeta. Vi tränar, luffsar i skogen och busar. Tricktränar, tölttränar och njuter av varandras sällskap. Pinnen älskar det och jag älskar det. 

Jag får frågan om jag ska tävla honom i år och svaret är - vi får se! För tillfället känner jag inte alls suget att åka på tävling. Jag är hellre hemma. Finslipar ridningen, putsar och pussar på min häst. För mig är inte tävlingar och resultat det allra viktigaste. Vissa perioder tycker jag det är jättekul att åka iväg på tävlingar men andra perioder lockar det inte alls, typ som nu. 

Hästsporten och hästägandet handlar inte för mig om gulblåa rosetter, höga poäng på tävling eller prestigen i att prestera "när det gäller". Jag vill utbilda, utvecklas och framförallt njuta av tiden tillsammans med min fina häst. Om det faller oss in kanske vi tävlar några gånger sommar men det kan lika gärna bli nästa år eller kanske om fem år. 😉 Jag känner varken press eller stress över att tävla.

Jag har idag avslutat ett stort arbete som vi fick två dygn på oss att göra klart och redovisa på ett seminarium under eftermiddagen idag. Snacka om både stress och press när man på så kort tid ska göra så mycket. Igår var jag i skolan i 13 timmar och idag nästan lika länge. Nåja, det skönt att ha det överstökat! 

Många av mina kompisar som inte sysslar med hästar förstår inte hur jag efter långa och jobbiga dagar orkar med hästarna. De slänger sig helst på soffan och bara slappar men för mig ger ett par timmar i stallet samma avslappnade effekt. . Hovklappret botar på något magiskt sätt huvudvärken efter en ansträngande dag och Pinnen ger mig alltid ny energi. Hästar är allt bra dom! 


 ♥