Hej Paulina! 
Jag vill börja plugga men är rädd att jag då inte har råd att ha kvar hästen. Hur har du lagt upp det med häst, plugg och boende? Lever du endast på fullt CSN eller får du hjälp av t.ex dina föräldrar med vissa kostnader? Jag vet att du jobbar extra, hur mycket krävs det för att gå runt? Kan inte du dela med dig av hur din månad ekonomiskt ser ut? Hur du har lagt upp det samt vad man får snåla in på. Skulle vara toppen!


Jag tar CSN lån och arbetar minst 16 timmar under helgerna varje månad. Det fungerar bra och går runt men det gåller såklart att prioritera. Jag festar inte flera dagar i veckan, lägger inte ner särskilt mycket pengar på att äta ute och shoppar nog inte lika mycket som min kursare. 😉 Under sommaren så jobbar jag även heltid vilket gör att jag kan spara ihop en buffert för oväntade utgifter (typ veterinärkostnader eller liknande). 

Jag försöker även spara in pengar bland annat genom att köpa mat på extrapris, ta med lunchlåda till universitetet och undvika att köpa färdiglagad (dyr) mat. Mitt boende är relativt biligt med låg månadshyra. När det kommer till Pinnen så bor han en bit utanför Lund och vi har inte ridhus/ridbana vilket är faktorer som ger lägre stallhyra. Det är även till stor fördel att plugga just i Lund. Både boende och stallplats är billigare än i större städer.

Nedan ser ni ungefär vad Pinnen kostar under en månad. Det skiljer sig dock såklart från månad till månand! 
 
Har ni fler frågor om att plugga och ha häst samtidigt? Ställ frågorna nedan så svarar jag så fort jag kan! 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress