31 oktober 2016

Fullt i Lund

Vardag med häst

Hej på er! Jag hade planerat en härlig kväll i stallet idag men så blev det minsann inte. När jag skulle hem från skolan möttes jag av avspärrade vägar och poliser. Den lilla promenad hem som vanligtvis brukar ta tio minuter tog desto längre tid när jag fick traska runt halva stan för att komma till lägenheten. Påven har varit på besök här i Lund och det har varit lite kaosartat.  
 
Faktum är att både ministrar, kungligheter och påven i egen hög person åkt förbi mitt hus både till och från centrum idag. Polishästarna har haft sin bas på andra sidan vägen, bombhundarna har sniffat under min bil och blåljusen har blinkat förbi hela dagen. När jag på eftermiddagen tänkte köra till stallet tog det tvärstopp. Inga bilar fick lämna området där jag bor så jag fick snällt stanna hemma och Pinnen tas omhand av stallägaren. Typiskt va? Påven satt verkligen käppar i hjulet för dagens "hästeri"! 


Två stillbilder från en härlig ritt förra veckan. Film finns på Instagram för er intresserad. Där heter jag Paulinaalt! 
 

30 oktober 2016

Bloppis

Vardag med häst

Rensar i sadelkammaren och tänkte sälja lite utrustning. Om ni är intresserade av nedanstående utrustning hör av er via mejl till info@paulinas.se för mer information och bilder. Försten till kvarn! 

1. Svart engelsk nosgrimma (matchande snokrem kan fås med) i storlek ISLAND. Endast testad. Prisidé 300 kronor + frakt. 

2. Tränset Levade Revolution från PS of Sweden storlek COB. Använt i ett par månader. Pannband och tyglar infår ej.  Prisidé 1100 kronor + frakt 
 
3. Populärt anatomiskt bett med lösa ringar. Oanvänt Prisidé 600 kronor + frakt (nypris cirka 1000 kronor)  

Godmorgon på er!

Jag har spenderat lördagsmorgonen framför köksbordet med anatomiböckerna, tagit en promenad i ett höstligt Lund som sagta vaknar till liv och ska nu sätta mig ännu ett par timmar med lite studier innan jag kör till stallet. Jag gillar att få saker gjort på förmiddagarna. Då har jag som lättast att koncentrera mig och det är dessutom så skönt att känna att allt tråkigt är avklarat när man åker till stallet! 

Pinnen har gått varje dag sedan besöket hos veterinären och känns så tillfreds med att få springa lite fortare. Jag får även lov att börja ställa och böja honom (på rakt spår) vilket gör att jag känner att jag kan inverka på honom lite bättre. För pigg är han minsann trots att konditionen inte är lika bra som den varit. 😉 Arbetsglädje och framåtbjudningen är det inget fel på! 
 

Två närbilder från gårdagens ridtur.