Jag har bara en liten fråga son jag undrat ett litet tag, jag är nämligen ny här på din blogg sen några veckor tillbaka men jag undrar ifall Pinnen går barfota eller har skor? :)
Pinnen är skodd på alla fyra hovar och har varit det så länge jag har ägt honom.
Jag har haft diskussionen om att låta honom gå barfota uppe med både hovslagare och veterinär men ingen har tyckt att det varit en bra idé så han kommer fortsätta ha skor på. 
 
Hej, hur hittade du ett jobb i danmark från första början? Skulle du vilja säga att det är lättare att få ett jobb där inom hästar?
 
Jag hittade mitt jobb i Danmark via danska islandshästförbundet. Det är svårt att säga om det är lättare att få jobb där men jag hade erbjudanden från både Sverige, Danmark och Norge när jag letade efter  hästjobb. 
 
Vilken modell har du på sadeln? 
Jag har en Childeric som är uppsydd efter mig och Pinnen. Vilken modell det är vet jag faktiskt inte. När vi provade ut sadel så fick jag testa att rida i många olika modeller och sedan valde jag ut delar från de olika sadlarna som sedan kom att bli vår sadel. 

 
Åh min fina lilla Pinne!

Igår promenerade stallets alla hästar med mattar till veterinärkliniken i närheten för att vaccinera hästarna. Pinnen var en lite stjärna, traskade snällt brevid mig längs bilvägarna och stod som ett ljus när han fick sin spruta. Eftersom Pinnen i vinter kommer äta hösilage (första gången någonsin) så har jag bestämt mig för att grundvaccinerar honom för boutulism. Visserligen har jag förstått att det inte på något sätt ger ett fullgott skydd men det skadar ju inte heller!

Pinnen har kommit på ett nytt hyss (sött men totalt onödigt, haha). Stallet dörr ligger precis vid hagarna vilket betyder att Pinnen alltid får syn på mig när jag kommer. Om jag är för seg och väljer att mocka innan jag går ut för att klappa på Pinnen så viftar han med hovarna i vattenbaljan tills den välter och jag hör oljudet. Då går jag såklart ut och där står Pinnen nöjd med sitt mission att få min uppmärksamhet. Påhittigt va? 😉 

26 september 2016

Lundabor

Vardag med häst

Hej hej! 

Nu är både Pinnen och jag Lundabor på riktigt. Jag flyttade in i min nya lägenhet i helgen som var och ja, Pinnen har ju faktiskt bott här nere ett tag nu. Både Pinnen och jag trivs alldeles utmärkt. För min del är det massor av plugg inför en tenta om anatomi så jag har att göra. 

Belöningen för att sitta igenom långa föreläsningar, har krävande lektioner och sitta med näsan i tjocka böker om människokroppen är helt klart att sätta sig i bilen och köra ut till Pinnens nya place. Det ligger så vackert med fantastiska ridmöjligheter vilket passar oss som älskar att rida ut. Närmsta veckorna ska jag försöka boka in ett återbesök till Pinnen och förhoppningsvis är han så bra att han kanske får börja sättas igång lite försiktigt. Det vore underbart. 

Ps. Glöm inte att följa oss på Instagram - där heter jag Paulinaalt!