I helgen var det som bekant dags för första träningen för mig och Pinnen på över ett år. Det kändes helt klart ovant att plöstligt rida på ridbanan (det har vi inte heller gjort på över ett år på grund utav den ökade belastning som uppstår på böjt spår) och det med en instruktör i mitten. Men det var såååå roligt, lärorikt och nyttigt. 

Vi fokuserade mycket på min sits och det i höger varv där jag lagt mig till med ovanan att vrida/luta kroppen inåt på volten. Det har resulterat i att det har blivit ännu svårare för mig att påverka Pinnen i höger varv som är hans "svåra" varv. 
 
Utöver min sits i höger varv fick jag nya knep för att ställa igenom Pinnen åt höger på både volt och hörnen på ridbanan. Han var stel som en Pinne om man säger så. 😉 Vänster varv gick han bra i, var lika mjuk att ställa igenom som när han var i full kondition och det i alla gångarter så helgens lektion gav mig svart på vitt vad som behöver arbetas med.

Fokuset framöver kommer kort och gott ligga på min sits i höger varv och Pinnens högersida! 
 
Anita

Fina bilder :D

Nouw.com/icerider

Och vad var tipsen?! Jag har också en vänster-banan till pålle, vi jobbar också med ställningen åt höger som är svårt! Vi har problem med olika steglängd, vilket gör att det känns väldigt ojämnt när jag rider lätt i högervarvet.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress