Här nere i söder har gräset börjat växa för fullt och höet börjat fasas ut. Jag har funderat lite på hur jag ska göra med mineraler i sommar. Förra året gav jag "Pavos Summerfit" vilket Pinnen åt med glädje men det har varit lite svårt att få tag i närområdet. Av den anledningen började jag googla runt om vilka mineraler som kan vara bra att tillsätta under sommaren. Alla foderförsäljare hade olika idéer om vilket tillskott man måste ge och föga förvånande erbjöd de just en sådan mineralblandning. 

Vidare började jag läsa på OM man verkligen behöver ge vitaminer när hästarna går på bete och hittade information där en oberoende veterinär hävdade att allt hästar behöver finns i det färska gräset. Samma slutsats gick även att läsa i forskning av SLU som visade att "hobbyhästar" (vilket de flesta hästar i Sverige klassas som) fick i sig det nödvändiga genom gräset. Selen kan vara en bristvara men enligt veterinär så kan betets höga E-vitamininnehåll kompenserar för Selenbristen sommartid. 
 
Efter att ha läst oberoende forskning och veterinärens uttalande så har jag beslutat mig för att inte ge mineraltillskott till Pinnen så länge han går på betee (med undantag för saltsten såklart). Hur gör ni med mineraler sommartid? 
 
Mi Adelaide

Jag gör precis som du ska göra :)

Carina

Vi har så lite bete så vi fodrar med hö nästan hela sommaren, de får gå på rikligare bete i juli-augusti som först när storhästarna har betat ner det mesta så därför fortsätter jag med mineraler också.

Sarah A

Vi ger inga mineraler under sommaren. Funkar hur bra som helst, Min häst mår kanon, glansig päls, pigg och alert. Inget som skulle tyda på att han saknar något i sin kost under sommaren. Saltsten har han dock såklart i hagen. Så kör på och känn efter med tiden om din häst känns fräsch och frisk så är det inga problem

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress