Visste ni att jag tycker avel är superspännande?

Intresset började när jag red halvblod och spenderade mycket tid på ett stuteri. Jag fick se söta små föl gå till lovande unghästar föratt sedan bli fullfjädrade tävlingshästar. När jag sedan jobbade med islandshästar så hade jag några av världens bästa hingstar i stallet. Jag kan erkänna att jag var rätt så starstruck när jag första dagen i Danmark fick arbeta med hästar som jag tidigare bara drömt om. 😉 

När jag köpte Pinnen var stammen av mindre betydelse och jag sökte efter en viss typ av individ som kunde matcha mina önskemål av ridhäst. Om jag ska vara ärlig visste jag int ens vad han hette första gångerna jag träffade honom utan han var "den smukke" (den vackra) vita hästen. Haha.  Det visade sig dock att Pinnen hade mycket bra stam men många kända namn i släkten. Han far, Kjarni frá Þjóðólfshaga har förutom en fin förstaklassbedömning med bland annat 9,5 för tölt och han har erhållit utmärkelser för de avkommor han lämnat.

Vad har era hästar för stam? Var det en viktig faktor när ni köpte häst? 
 
 
En i mina ögon magisk halvbror till Pinnen - Bragi fra Austurkoti som är verksam i Tyskland. 
Sussie

Min första häst, valack Blakkur, var inte stammen viktig. Däremot hans temperament och trygga sinne.

Men med de 2 stona som jag har nu var stammen viktig då de är tänkta till avel. Men även där är det viktigt för mig att de är lugna och trygga, men ändå kan tända till när det behövs.

Anonym

Min Moldi är efter Simon fra Efri-Raudalek. Farfar är Galsi fra Saudarkroki. Han är undan Askja från Bärby, och morfar är Dropi fra Midsitju.
Var ej särskilt viktigt utan föll pladask första gången jag träffade honom ☺

Svar: Fin stam! :)
PAULINAS.SE

Mi Adelaide

Jag kan inget om välkända häst namn, men jag tror att min hästs farfar inte är ett okänt namn; Garri frá Rejkjavík. Vi hade inge kreterier när vi köpte honom. Han var mammas medryttarhäst och hon vilje inte sjiljas från honom när ham skulle säljas.

Svar: Kul! Jag tycker Garri är en toppenfin häst. Han är stationerad i Helsingör om jag inte missminner mig. 😄
PAULINAS.SE

Elin

Har en 4-åring efter Smari från Artinge. Smari är efter viglundur frá vestra fiflholti. Väldigt nöjd med den stammen :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress