28 februari 2017

Vecka Nio

Vardag med häst

Puh! En av de mest intensiva veckorna på länge är avklarad. Jag har bockat av tre tentor, spenderat en dag på Eurohorse i Göteborg och jobbat helg. Full rulle men vädligt roligt. 

Jag fick en fråga här på bloggen om det fungerar att läsa på universitetet och ha häst samtidigt och det gör det. Det blir kanske fler tidiga morgnar och lite längre dagar än för de som inte har häst men det är värt det tusen gånger om. Efter en lång och tuff dag med föreläsningar finns det ingenting bättre än åka ut i stallet, mocka med en podd i öronen och sedan sitta upp i sadeln. 
 
Ekonomiskt så fungerar det bra för mig. Jag jobbar minst två helgdagar i månaden vilket täcker en del av mina "Pinne-kostnader". Sedan sköter jag ju om Pinnen själv vilket gör det billigare än helservice och står i ett litet stall en bit utanför stan vilket även det gör stallhyran lägre. Jag tycker att det fungerar över förväntan att ha häst samtidigt som universitetstudierna. För mig är det som sagt världens bästa avkoppling i en vardag som innehåller många timmars föreläsningar, hemmastudier och höga akademiska krav. 
 
Vad letar du efter hos en häst? 
En häst med gott psyke, hållbar exteriör och hög ridbarhet. 
 
Vad är det bästa med Pinnen? 
Att han är gudasnäll. 
 
Vilken är din bästa egenskap som ryttare?
Mitt tålamod.
 
Vilken pryl är din favorit i sadelkammaren? 
Min lädergrimma. Den har så fina detaljer i metall. 
 
Vad skrämmer Pinnen?
Stora stenar. Kor som galopperar mot oss eller bilar som passerar i 90 km/h är däremot inga problem. Den logiken får jag inte riktigt ihop.  😉 


Pinnen med kompisar i somras. 
I morgon ringer klockar redan klockan fem och då gäller det jag kravlar mig upp ur sängen för att hinna med tåget som går till Göteborg. 

Klockan 10.00 drar föreläsningen som jag kommer att gästa igång och jag ser verkligen framemot att få dela med mig av mina upplevelser av ridsporten. 

Hoppas vi ses på Göteborg Horseshow i morgon. Är ni inte på plats så kommer jag att uppdatera på min instagram @paulinaalt under dagen. Vi hörs!