På gården där Pinnen bor så finns det en rundkorall vilket har gjort att jag har lagt till en ny rutin i Pinnens träning - löslongering!

För mig handlar det inte om att Pinnen ska springa runt där i full fart utan det fungerar som en statuskoll på hur Pinnen rör sig i skritt, trav och galopp. Jag tycker att man får så mycket information av att se en häst röra sig på böjt spår. Finns det några ojämnheter? Någon rörelsestörning? Rör hästen sig likadant i båda varven? Hur sätter den under sig bakbenen? Är den jämt musklad? 
 
Eftersom jag pluggar till fysioterapeut är jag lite extra intresserad rörelseanalyser men jag kan ändå rekommendera att regelbundet bedömma hästens rörelser utan ryttare på ryggen. Förutom att det är ett bra sätt att få en status på hästens kropp är det värdefull kunskap om hästen skulle skada sig då man vet hur hästen brukar se ut. 
Hej, hej! Hoppas att ni läsare har haft en härlig helg och en bra måndag. Jag har precis arbetat klart för dagen och ska alldeles strax åka ut till stallet i ösregn. Solen lyser med sin frånvaro men med tanke på hur mycket jag jobbar gör det inte så mycket...
 
Idag tänkte jag låta Pinnen springa lite i rundkorallen för att se om han ser finare ut i traven efter en veckas promenader. Jag hoppas verkligen att hältan har försvunnit. Nåja, vi får ta det som det kommer. Oavsett hur han rör sig idag så hänger min veterinärkollega med ut till stallet i veckan och tar sig en titt på honom. Det känns alltid bättre att kolla upp hältor en gång för mycket än en gång för lite!