Eftersom jag jobar på ett djursjukhus så är djursjukvård, försäkringar och även döden ständigt närvarande. Om jag ska vara ärlig funderade jag inte så mycket på varken vård, försäkringar eller det där avlivningar särskilt mycket innan jag skaffade Pinnen. Jag tecknade en försäkring för att det var någonting som man skulle ha utan att reflektera särskilt mycket över varken villkor eller självrisk. 

Som tur är har jag fått lära mig mycket på jobbet och tänkte dela med mig av 3 saker jag tycker man bör tänka igenom redan när man skaffar häst: 

Vad för slags försäkring behöver jag?
Pinnen är exempelvis försäkrad till högsta möjliga beloppet när det kommer till veterinärvård men är försäkrad till en lägre summa när det gäller livsvärde. Det är avvägning som jag gjort utefter hans användningsområde och mina värderingar. 

Hur långt är jag villig att gå om min häst skadar sig? 
Jag tror att det är nyttigt att ha funderat över hur mycket man är villig att jag göra om hästen skadar sig och även lägga undan en buffert som man kan använda om olyckan är framme. Kan man tänka sig att sätta hästen på boxvila i ett år? Vill man att buköppna hästen? 
 
Hur gör jag när hästen ska få lämna jordlivet? 
En jobbig fråga men ack så viktig. När den dagen kommer när jag tycker det enda moraliskt rätta är att avliva Pinnen så kommer han att få somna in med hjälp av en bultpistol och jag kommer vara med enda in i slutet. Hur vill du göra? 

Sussie

Nu har jag tyvärr varit med om både bultning och avlivning med spruta. Båda gick fort och smärtfritt, men jag tror att det blir med spruta nästa gång då jag tyckte avblodningen var jobbigast.

Svar: Det är verkligen högst personligt men väl värt att ha funderat igenom innan den dagen det kommer ske. :)
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress