På gården där Pinnen bor så finns det en rundkorall vilket har gjort att jag har lagt till en ny rutin i Pinnens träning - löslongering!

För mig handlar det inte om att Pinnen ska springa runt där i full fart utan det fungerar som en statuskoll på hur Pinnen rör sig i skritt, trav och galopp. Jag tycker att man får så mycket information av att se en häst röra sig på böjt spår. Finns det några ojämnheter? Någon rörelsestörning? Rör hästen sig likadant i båda varven? Hur sätter den under sig bakbenen? Är den jämt musklad? 
 
Eftersom jag pluggar till fysioterapeut är jag lite extra intresserad rörelseanalyser men jag kan ändå rekommendera att regelbundet bedömma hästens rörelser utan ryttare på ryggen. Förutom att det är ett bra sätt att få en status på hästens kropp är det värdefull kunskap om hästen skulle skada sig då man vet hur hästen brukar se ut. 
countrypride.blogg.se

Tycker också det är toppen att kunna se hur dagstatusen är hos sin häst genom att se den röra sig fritt och ledigt. Har också en rundcorall/paddock där jag brukar löslongera mina. Min rundcorall är så pass stor så jag kombinerar två nyttor - lätt motion och check av rörelsemönster/status. De tycker bättre om löslongering än vanlig longering.

Anonym

Hörru,nu börjar man ju nästan bli lite orolig över att det har hänt ngt. när du inte har uppdaterat på så länge.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress