Två ovisade bilder från en härlig ridtur häromveckan i Båstad på Pinnen och kompisen Rós som också är islandsfödd. Härliga hästar, härliga miljöer och härligt väder gjorde turen till en av veckans bästa. 
Idag hade jag ett sådant där "Vad härligt det är att ha häst"-ögonblick. 😉 Jag kan erkänna inte på världens bästa humör när jag klev ur bilen på stallplan. Jag var både trött efter gårdagens tenta och stressad över de två tentorna som jag ska skriva kommande dagar. Att det var grått ute och att regnet hängde i luften gjorde dessutom inte saken bättre... 

När jag gick ut för att hämta Pinnen så möttes jag av att hela flocken islandshästar som låg utslagna och sov ute gräset. Jag smög bort till Pinnen som vaknat till av mina steg (jag förstår inte hur han alltid lyckas höra mig) och la mig på rygg i gräset brevid honom. Pinnen suckade djup, välte omkull så att han hamnade på sidan och placerade huvudet på min mage innan han somnade om. Där låg vi en bra stund och jag kunde inte låta bli att känna mig tacksam. Tacksam för att jag har fått äran att lära känna en häst som Pinnen och tacksam för att han väljer att lita på mig. 
 
Tack världens bästa Pinne för att jag får vara din vän och människa! 
 
 
Idag tipsar jag om 3 snygga eksemtäcken. Vår och sommar närmar sig med stormsteg vilket betyder att islandshästarna med eksem snart behöver täckas. Varför inte ligga steget före och införskaffa ett nytt eksemtäcke redan innan säsongen drar igång? Här kommer 3 eksemäcken på marknaden som jag tycker om: 
Topreiter, 100 € (länk)
 Karlslund, 1290 kr (länk)

Hilbar, 1190 kr (länk)