Efter gårdagens inlägg om tips på islandshästutrustning tänkte jag dela med mig om vad som hänger i min sadelkammaren. På bilderna ovan ser ni det jag använder till vardags när jag rider Pinnen. Jag har tre bett som jag variera mellan, ett tredelat från Bomber, ett tvådelat med lock up från Bomber och ett tvådelat bett från Hrimnir. Samtliga bett har fasta ringar vilket jag upplever att Pinnen trivs allra bäst med. 

När det kommer till träns så kör jag och P på principen "less is more". Jag har två träns från Catago, ett i biothane och ett i läder. Jag har matchande nosgrimmor till men de brukar inte användas till vardags. Mitt sista träns kommer från Horseware och är av modellen "micklem competition" som är ett populärt träns i många grenar. Jag har storlek Small Horse vilket har passat bra till alla islandshästar jag testat tränset på. 

På en av bilderna skymtar även min lädergrimma, även den från Catago. Jag har alltid lädergrimma när Pinnen transporteras och vi åker iväg någonstans. Till vardags har Pinnen dock nylongrimmor eftersom han är en riktig lortgris! 😉 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress