Efter en härlig vecka i Båstad med långa ridturer längs havet i gott sällskap lastade jag idag in Pinnen i transporten och körde söderut till hans nya hem. Pinnen kommer framöver bo i en stor lösdrift med en flock islandshästvalacker och ha lyxen att kunna röra sig på stora ytor dygnet runt.
 
Jag kan erkänna att jag var lite nervös inför ihopsläppet (vem är inte det?) men Pinnen traskade obekymrat in i hagen. Han hälsade på de nya kompisarna, blev extra bra kompis med flockledaren och ställde sig sedan mitt i flocken för att käka middag. Okomplicerat och odramatiskt. Han verkar stormtrivas! 

Här kommer några bilder från den senaste veckan: 
Anonym

Var har du flyttat, Brösarpsgården?😉

Annesofie

Härligt när det går så bra!
Pinnen verkar ha flyttat en del, och han verkar ta det med ro jämt? Jag sitter i dilemmat att flytta min häst igen, men det blir isåfall tredje gången sedan hen flyttade till mig förra sommaren. Har så dåligt samvete. Dock är min häst inte sig själv alls, spänd och rädd för precis allt. Inte den lugna trygga häst jag köpte.. antingen trivs hen inte eller så är det flyttandet som är orsaken... Hur tänker du kring sådant? Frågar dig eftersom Pinnen som sagt verkat flytta en del. Har du någon gång märkt att han inte trivs och hur har det yttrat sig?

Svar: Hej Annesofie! Vad jobbigt för er. På det du skriver tycker jag du ska flytta henne och inte ha dåligt samvete för flyttarna. Varför ska man stanna kvar om det inte fungerar? Jag upplever inte att Pinnen påverkas nämnvärt av att flytta. Så länge jag hänger med (vi har ju varit ett team i över 3 år nu) och han tränas som vanligt så märker jag faktiskt ingenting vid flyttar. En annan läsare har svarat på dina frågor jättebra så kika in kommentaren nedan. :)
PAULINAS.SE

Anonym

Annesofie! Vill bara dela med mig och kanske hjälpa dig med ditt "problem".
Jag har också haft min häst sen förra sommaren och hade flyttat henne 3ggr och efter den 3e flytten så blev hon stressad, rädd för allt och bara en helt annan häst. Jag trodde verkligen att det berodde på att hon flyttat så många gånger så jag var fast besluten om att stå kvar och hoppas att det gick över. 8 månader senare var hon precis lika stressad så då fick jag nog och letade ny stallplats. Jag hittade då det perfekta stallet och för en vecka sen flyttade vi dit. Efter bara en dag blev hon precis som vanligt. Det är verkligen såååå stor skillnad på henne, hon är lugn och harmonisk men ändå fortfarande busig men utan att vara stressad liksom.
Kände bara att jag ville dela med mig då jag verkligen kände igen mig i det du skriver och jag är så himla glad att jag faktiskt flyttade för nu blir jag alldeles varm i kroppen när det bara strålar trivsel ur henne. 😊

Svar: Vad härligt att höra! Ibland behöver man helt enkelt ta steget och flytta även fast det är lite läskigt att ge sig ut på okänd mark. Härligt att hon trivs på nya stället! :)
PAULINAS.SE

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress