Fråga: Hej! Härlig hage!  Klipps gräset i era hagar? Hur tänker ni kring bete och gräsmängd till islandshästarna?

Svar: Hej och vad kul att du gillar hagen!  

Det är första sommaren Pinnen står där han gör nu så jag vågar mig inte på att svara på vilka rutiner som finns gällande betesputsning. Det jag däremot kan dela med mig av är mina tankar om att ha islandshäst på bete. Pinnen går på gräs dygnet runt året om. Under sommaren brukar han gå på avgränsat bete så att han inte går upp i vikt och 
under vintrarna strövar han fritt på stor yta. 
 
Att stalla in eller ställa i mindre hage bara under delar av dygnet gör jag inte. Forskning visat att det inte ger önskaf effekt. Hästar kan "äta ikapp" sin dagsranson av gräs på ett par timmar. Munkorg använder jag inte heller då Pinnens tandläkare och veterinär avrått mig från att använda då det kan leda till stora bekymmer i hästens munhåla. 
 
Pinnen motioneras 5 dagar i veckan under hela sommaren och får inte "bara" gå på bete. Det är för just honom en förutsättning för att han ska kunna gå ute i stora gräshagar. Hade han inte ridits tror jag att han till slut hade blivit smällfet. 😉 Hur gör ni med era hästar under betessäsongen? 

 
En av de vanligaste frågorna jag får på mina sociala medier är varifrån ridbyxorna jag har på mig kommer ifrån så jag tänkte ta tillfället i akt och skriva ut det här på bloggen. 

I princip alla mina ridbyxor kommer från mina vänner på Catago Equestrian. Mina favoriter just nu är ett par blåa (länk), ett par ljusgråa (länk) och ett par gröna med kamouglagemönster (länk). Tryck här för att hitta din närmaste återförsäljare i Sverige. 
 
... både Pinnen och jag är totalt talanglösa när det gäller att hoppa? 
 
... Pinnen mer än gärna smakar om jag äter frukt i stallet? Banan och apelsin slinker alltid ner. 
 
... jag har ägt Pinnen typ hela mitt "vuxna liv"?